Kızlarından haber alamayan aileden yetkililere "hassasiyet" çağrısı

Kızlarından haber alamayan aileden yetkililere "hassasiyet" çağrısı

​Van'da dün öğle saatlerinden bu yana haber alınamayan kayıp kızları için kolluk kuvvetlerine başvurduklarını ancak gerekli hassasiyetin gösterilmediğini belirten Özkan ailesi, duruma tepki gösterdi.

Van'da dün saat 13.00 sıralarında, rahatsızlandığını belirterek ayrılan 16 yaşındaki E. Özkan’dan haber alınamıyor.

Baba Hikmet Özkan, yaptığı açıklamada, kızlarından haber alamayınca durumu kolluk kuvvetlerine bildirdiklerini söyledi.

Özkan, "Dün kızımın kaybolduğuna kanaat getirdikten sonra emniyet çocuk şubeye gittim. Kızımın kaybolduğunu ve kendisine ulaşılamadığını belirtmeme rağmen ifade vermek için 3 saat bekletildim. İhtimal ki gerekli adımlar atılmış olsa kızım çok daha çabuk bulunacaktır. Ancak daha ifade alma aşamasında ortaya konulan vurdumduymaz tavır, savcılığın telefon takibi için gerekli izni vermesinde de kendisini gösterdi. Savcı, hafta sonu olması hasebiyle kaybolan çocukların bulunması için mesai harcayamıyormuş. Merak ediyorum kendi çocukları olsa idi bu kadar lakayt davranabilirler miydi? Gerekli adımların atılması için illa kızımızın cesedi mi ortaya çıkmalı?" dedi.

Anne Nazife Özkan ise polisin, dünden bu yana yaşadıkları acı ve endişelerini dindirecek bir adım atmadığını, geç kalmadan dolayı kızlarının başına gelecek her hangi kötü bir sonuçtan yetkililerin de sorumlu olacağını söyledi.

Anne Özkan, "Kızım henüz 16 yaşında ve o daha çocuk. Bana 24 saat beklenilmesi gerektiğini söylüyorlar. Öldükten sonra cesedini getirip bana teslim etsinler diye mi bekliyorlar? Dünden bu yana bu kızın telefonu hiç mi açılmadı? Şehrin her tarafı kamera, hiç mi birine takılmadı? Bu sorularımın cevabını vermesi gerekenler neden susuyor bilmiyorum. Bahaneleri ise hazır. ‘Savcı beyin izni gerekiyor’ diyorlar. Savcı bey niye izin vermiyor, polisin çalışmasına niye engel oluyor. Allah rızası için kimse sesimizi duymayacak mı?" diye konuştu.  

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.