“Kobani Kürtlerini kurtarma bahanesi ile Kürtleri katlettiler “

“Kobani Kürtlerini kurtarma bahanesi ile Kürtleri katlettiler “

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Konya il teşkilatından bir heyet, Konya STK İcra heyeti başkanını ziyaret etti.

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Konya İl Başkanı Halis Özelçi ile beraberindeki heyetle birlikte, Konya STK İcra heyeti başkanı Latif Selvi’yi   ziyaret etti.

Ziyaret sırasında PKK zihniyetinin her zaman Müslümanları düşman olarak gördüğünü dile getiren Latif Selvi, “PKK bölgede ne kadar Müslüman camia ve kuruluş varsa, bunları düşman olarak algılıyor.  Bu anlayış kabul edilebilir değil. Bunlar bu şirretliği ilk defa yapmıyorlar. Daha önce sizlere yakın STK’lardan, bizlere Yüksekova’da katledilen Şehit Ubeydullah Durna ile ilgili ne yapmamız gerektiği ile ilgili istişare amaçlı bir ziyaret yapılmıştı. Bizler aynı yönteme başvursak siz şiddete başvuruyorsunuz diyorlar. Kendimizi savunmazsak arkadaşlarımız herkesin gözü önünde şehit edilmektedir. Bizim o zaman ki düşüncemiz sabırlı olunması ve şiddetten çıkar ummanların tuzaklarından uzak durulması şeklindeydi. Ancak gelinen noktada görülen şu ki, bu adamların lokal bazda yaptıkları bir ve iki kez yaptıkları bir şey değil. Bu kavgasını adeta bir hâkimiyet mücadelesine dönmüş durumda.” şeklinde konuştu.

“HÜDA PAR’ın da, STK’ların da bu süreçte sağduyulu davrandıklarına inanıyorum“

 “Bugün Irak Kürdistan'ında bile kendisi dışında başka Kürt yapılanmalara tahammül etmeyen bir yapıdan söz ediyoruz. Nerde bir Müslüman kürt varsa tahammülü yok. Hatta Müslüman Kürde düşmanlığı bazen Müslüman Türk’ten, Arap’tan daha fazla. Çünkü bu yapıları kendine rakip görüyor. Bu anlayışın değişmesi lazım.” ifadelerini kullanan Selvi, “ Ben Hüda Par’ın da, birlikte çalıştığı STK’ların da bu süreçte sağduyulu davrandıklarına inanıyorum.  Hükümetin Kürt sorununu veya çözüm sürecini  Kürtlerin bütün yapıları ile konuşmalıdır.” şeklinde konuştu.

Çözüm sürecinde sadece Kandil, HDP ve PKK’nin muhatap alınmasını eleştiren Selvi, “ Çözüm sürecinin çok önemli bir kısmı Kandil, HDP, PKK ve hükümet yetkileri veya devlet bürokrasisi arasında gerçekleşti. Bu doğru bir yaklaşım değil. Mesela çözüm süreci sürecinde akil insan heyeti birçok yer gezdi, Konya’ya da geldiler görüşlerimizi aldılar. Akil heyeti Güneydoğu halkının çözüm sürecine tam desteğinden bahsettiler. Çözüm sürecinin devam etmesinin bölge halkı tarafından önemsendiği için devam ettiğini belirttiler. Aslında çözüm sürecinin asıl taşıyıcıları dindar Kürtler oldu. Ancak PKK bunu kendi hanelerine yazmak için kirli bir algı oluşturdu.” dedi.

HÜDA PAR İl Başkanı Halis Özelçi ise konuşmasında, “Kobani Kürtlerini kurtarmak bahanesi ile Türkiye’de Kürtleri katlettiler. Mallarını yağmaladılar. Hatta dahası sadece HÜDA PAR ve ona yakın STK’ları değil, İslami görünüme bile savaş açtılar.  Her sakallıya, çarşaflıya saldırmaya başladılar. Kızıltepe’de sırf sakalından dolayı eniştesine Bayram ziyareti ve yardım için Suudi Arabistan’dan  gelen bir kardeşimizi ve eniştesini katlettiler. Üzerinde ki 10 bin TL’yi gasp ettiler. Kobane’den mültecileri getirip bu olaylarda kullandıkları tespit edildi..” ifadelerini kullandı. (Hamza İrasul – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler