Kobani'de çatışmalar devam ediyor

Kobani'de çatışmalar devam ediyor

Yaklaşık 15 araçlık konvoyla Suriye’nin Kobani kentine girerek sivil halka yönelik katliam gerçekleştiren IŞİD’lilerle YPG arasındaki çatışmalar devam ederken saldırganların kente nasıl girdiği ise hala bir muamma olarak duruyor.

Suriye’nin Kobani kentinde aylardır süren sessizlik geçtiğimiz gün IŞİD’in yaklaşık 15 araçlık konvoyla kente girerek birçok sivili katledip bombalama eylemi gerçekleştirmesinin ardından tekrar bozuldu.

Geçtiğimiz gün sabahın erken saatlerinde bomba yüklü araçlarla yapılan saldırıların ardından çok sayıda sivil insan yapılan katliamda hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralı Mürşit pınar sınır kapısından Türkiye’ye getirilirken Kobani’de bulunan çok sayıda yaralıya da keskin nişancılardan dolayı ulaşılamıyor.

Çatışmaların kentin iki ayrı noktasında devam ettiği belirtilirken yer yer patlamalar yaşanırken saat 15.00 civarında büyük bir patlama daha meydana geldi. Patlama Türkiye tarafından hissedildi.

Keskin nişancılardan dolayı ulaşılamayan birçok yaralının da hayatından endişe ediliyor. Patlama ve çatışmaların ardından halkın çoğunluğu kentin güneybatısındaki ormanlık alana sığınırken geçiş için sınırda bekleyen çok sayıda kişinin de Türkiye’ye geçişine ise hala izin verilmiyor.

Türkiye getirilen çok sayıda yaralı çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken saldırılarında ağır yaralanarak Şanlıurfa’da özel bir hastaneye getirilen 45 yaşındaki Feride Bozek, bu sabah tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Bu arada yaşanan katliamla ilgili yapılan açıklamalar da akıllarda soru işareti bıraktı. HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ IŞİD’lilerin Türkiye üzerinden geçtiğini iddia ederken YPG Basın Sözcüsü Redur Xelil’in saldırganların Türkiye sınırından geçmediğini söyledi.

Xelil'in açıklamasının ardından bir açıklama yapan PYD lideri Salih Müslim ise saldırganların Türkiye üzerinde geçme ihtimalinin yüksek olduğunu sağ olarak ele geçirdikleri IŞİD’lilerden bilgi almaya çalıştıklarını söyledi.

Ardından Xelil, bir haber ajansına yaptığı yeni açıklamada kendisine atfedilen sözleri yalanlayarak "Ben, IŞİD'liler Türkiye'den 'geldi ya da gelmedi' demedim" açıklaması yaptı. Yetkililerden gelen tüm faklı açıklamalar akıllarda soru işareti bırakırken IŞİD’lilerin kente nasıl ve nereden girdiği ise hala bir muamma olarak duruyor. (Osman Gülebak-İLKHA)

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.