Kobani'de IŞİD hedeflerine hava saldırısı

Kobani'de IŞİD hedeflerine hava saldırısı

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Kobani'deki IŞİD hedeflerini bombaladı

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Kobani'deki (Ayn el Arap) IŞİD hedeflerini bombaladı.

IŞİD ile YPG'liler arasındaki çatışmalar, Kobani'nin doğusunda yoğunlaştı. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Suruç ilçesine bağlı Büyük Kendirci Mahallesi karşısındaki IŞİD'in karargah ve zırhlı araçlarına yönelik hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonrası bölgeden yükselen alev topu ve duman, Suruç ilçesinden de görüldü.

Bu arada bombalardan birinin Türkiye sınırına yakın bir mesafeye düştüğü gözlendi.

Öte yandan YPG ile IŞİD'e karşı savaşan Rakka Devrimcileri, Kobani'nin batısındaki Tel Şi'ir tepesi, İza'a bölgesi ve birçok çevre köyünün denetimini ele geçirdiğini iddia etti.

23 YENİ HAVA SALDIRISI

Öte yandan, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Amerikan güçlerinin Suriye ve Irak’ta terör örgütü IŞİD hedeflerine 23 yeni hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, ABD ordusunun dün ve bugün IŞİD’in Suriye’deki hedeflerine saldırı, bombardıman ve savaş uçaklarıyla 18, Irak'taki hedeflere de 5 saldırı düzenlediği belirtildi.

Suriye’de 18 hava saldırısının hepsi Kobani çevresine yapıldı. Bu saldırılarla IŞİD’in birçok savaş pozisyonunun yok edildiği ve IŞİD’e ait 16 binanın başarılı şekilde vurulduğu kaydedildi.

Irak’ta da Hadisa Barajı yakınlarındaki bir hava saldırısında IŞİD’e ait bir silahlı araç ve koruma barakasının, Beyci yakınlarındaki dört hava saldırısında da IŞİD’e ait bir bina, askeri araç ve makineli tüfek ile topçu silahının ortadan kaldırıldığı bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.