Kocaköy Davudan köyü kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Kocaköy Davudan köyü kutlu doğum etkinliği video foto peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır’ın Kocaköy ilçesine bağlı Davudan köyünde "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed " temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır Koordinatörlüğü tarafından Kocaköy ilçesine bağlı Davudan Köyünde "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Halkın yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte vahdet ve kardeşliğe   vurgu yapıldı.

Kadın, erkek, yaşlı ve çocuk demeden tüm köy halkı ve çevre köy sakinleri, ellerinde tevhit bayrakları, salâvat ve tekbirler eşliğinde  etkinliğin yapılacağı alana geldiler.

Etkinlik öncesi programa katılanlara yemek ikramı yapıldı.

Etkinlik saat 13.00’da Mücahit Kaya’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kürtçe mevlidin okunduğu etkinlik, Grup Ensar’ın seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. Seslendirilen ilahilere katılımcılar ellerindeki tevhit bayraklarıyla nakaratlara eşlik etti.

Etkinliğin açılış konuşmasını İbrahim Kaya yaptı.

Yetişen neslin Peygamber sevdası ile yetişmesi için çabaladıklarını ifade eden Kaya, bütün yeryüzünün salavatlar eşliğinde yeşereceğini söyledi.

Kaya, “  Bizim amacımız bu etkinlikler ile insanların yaşamına ahiret tohumu atmaktır. Yetişen nesillerimizin Muhammedî olması için bu etkinlikleri yapıyoruz. Biz bu neslin alkol bağımlısı ve kumarbaz olmamasını istiyoruz. Tüm mücadelemiz bunun içindir. Eğer bizler çocuklarımıza Peygamber sevgisini miras bırakırsak, bu bizim için büyük bir kazançtır ve bu çocuklarımız bizim arkamızdan bize dua edeceklerdir.” dedi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Kız İlahi Grubunun Kürtçe ve Türkçe seslendirdiği ilahi ve ezgiler ile devam eden etkinliğe konuşmacı olarak Mahmut Akgül katıldı.

Peygamber aşkının engel tanımadığına ve meydanlara sığmadığına vurgu yapan Akgül, halkın Kutlu Doğum etkinliğine olan teveccühünden söz setti.

Yeryüzünde galip gelenlerin Allah’ın taraftarları olacağını söyleyen Akgül, “Bizim hem dünya hem de ahiret kurtuluşumuz Hz. Muhammed’in yolundadır. Bizim kurtuluşumuz ve azizliğimiz Peygamberin yolundan gitmekle olur. Bu da O’nun hayatını kendi hayatımızda yaşamakla olur. Peygamber sevdalısı olmak, Peygamberin hayatını hayatımızda amel etmektir.” İfadelerini kullandı.

İslam coğrafyasında yaşanan katliamlara dikkat çeken Akgül, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün Peygamber Efendimizin bize miras bıraktığı kardeşliğe ihtiyacımız vardır. Bugün Müslümanların hepsi Peygamber Efendimizin etrafında birleşmemiz lazım. Gelin yönümüzü Peygambere ve sünnete verelim. Bugün Hz. Nuh’un kurtuluş gemisi Kur’an-ı Kerim’dir. Bizler bunu yaparsak kardeşliğimiz tesis olacak, dünya zalimleri zelil olacaktır. Yok, eğer Kur’an-ı Kerim ve Peygamber etrafında toplanmasak başımıza bela ve musibetler gelecektir. Bizim ve bizden olacak neslimizin kurtuluşu Peygamberin yolundan gitmek ile olur.”

Etkinlik Resul Can’ın yaptığı dua ile sona erdi.

Etkinliğe katılan köy sakinleri bu tür etkinliklerin anlamlı olduğunu belirterek, Peygamberin yolundan gidilmesi gerektiğini ifade ettiler.

İLKHA








































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.