Kolombiya'da anlaşma sağlanamayınca hükümet karşıtı protestolar yeniden başladı

Kolombiya'da anlaşma sağlanamayınca hükümet karşıtı protestolar yeniden başladı

Kolombiya'da çözüm bulmak amacıyla bir araya gelen hükümet ile Ulusal Grev Komitesi arasındaki görüşmede anlaşma sağlanamaması üzerine, hükümet karşıtı gösteriler yeniden başladı.

Ulusal Grev Komitesinin çağrısı üzerine başta başkent Bogota olmak üzere Medelllin, Cali, Baranquilla, Popayan gibi birçok kentte bir araya gelen binlerce kişi Devlet Başkanı Ivan Duque hükümetini bir kez daha protesto etti.

Başkent Bogota'nın bazı sokaklarında protestocu gruplarla polis arasında çıkan gerginlik sonucu 5 kişi yaralandı.

Ülkenin güneybatısındaki Popayan kentinde ise göstericilerden bazılarının bir süpermarketi yağmalama girişimine polis göz yaşartıcı gaz ve copla müdahale etti.

Çıkan olaylarda 22 kişi yaralandı, polis çok sayıda kişiyi göz altına aldı.

Grev Komitesi, dün basın mensuplarına yaptıkları açıklamada, devlet başkanı ile uzlaşılamadığı takdirde "grevi derinleştirmeye" ve sokaklarda kalmaya devam edeceklerini duyurmuştu.

Göstericiler, temel protesto hakkı için tüm demokratik güvencelerin ve özgürlüklerin sağlanması, Kolombiya toplumsal olaylara müdahale birimi ESMAD'ın tasfiye edilmesi ayrıca ulusal diyalog masasının kurulması suretiyle tüm sorunların müzakere edilmesini talep ediyor.

Kolombiya Ombudsman Ofisinden yapılan son açıklamada, 28 Nisan'da genel grevle başlayan vergi reformu karşıtı gösterilerde ölenlerin sayısının 42 olduğu belirtilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.