Kolombiya'da askeri üsse bombalı saldırı: 36 asker yaralı

Kolombiya'da askeri üsse bombalı saldırı: 36 asker yaralı

Kolombiya'nın Venezuela sınırındaki Cúcuta kentinde, Kolombiya Ordusu'na bağlı 30'uncu Tugay'da bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu en az 36 kişi yaralandı.

Kolombiya Devlet Başkanı Iván Duque, sosyal medya hesabından, Norte de Santander bölgesinin başkenti olan Cúcuta şehrinde, Kolombiya Ordusuna ait kışlada bomba yüklü bir aracın patladığını ve yaralıların olduğunu doğrulayan bir paylaşımda bulundu.

Kolombiya Savunma Bakanı Diego Molano, ülkenin kuzeydoğusundaki Cúcuta'da yerel saatle 15:05'te kışlaya bomba yükü beyaz bir minibüsün girmesinden sonra patlamanın meydana geldiğini bildirdi.

Bakan Molano, kışlada ilk patlamanın 15.10 civarında yaşandığını, 15.12'de aracın ikinci kez patladığını ve bunun sonucunda da 36 askeri personelin yaralandığını açıkladı.

Yaralıların durumu hakkında bilgi veren Molano, patlamada yaralananlardan 2'sinin durumunun ağır olduğunu belirtirken, 2'si sivil olmak üzere geri kalanların hafi hafif yaralandığını duyurdu.

Açıklamasında Molano, yaralılardan sadece 29'unun hastanelere nakledildiğini de sözlerine ekledi.

Saldırıyı şu ana kadar herhangi bir örgüt üstlenmezken, Savunma Bakanı Molano, ilk varsayımlara göre saldırıyı Ulusal Kurtuluş Ordusunun (ELN) gerçekleştirmiş olabileceğine işaret etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.