Koltuk sayısındaki uygulama mağduriyetlere neden oluyor

Koltuk sayısındaki uygulama mağduriyetlere neden oluyor

Covid-19'un Türkiye'de görülmesinin ardından birçok alanda getirilen kısıtlamalar arasında yer alan seyahat kısıtlaması kısmi olarak kalksa da köy ve ilçe yolcu taşımacılığı yapan minibüslerde bu sıkıntılar devam ediyor.

Adıyaman'dan 8 ilçeye yolcu taşımacılığı yapan minibüsçüler, koltuk sayısının yüzde 50 'sinden fazla yolcu taşıyamadıklarından dolayı hem kendileri hem de müşterilerinin mağdur olduğunun ifade ettiler.

Koltuk sayısına getirilen kısıtlama nedeniyle fazla yolcu alamadıklarını, müşterilerin de yol ücretlerine getirilen zamlardan dolayı özel araçlarıyla seyahati tercih ettiklerini söyleyen minibüs işletmecileri mağduriyet ve sıkıntılarının devlet tarafından giderilmesini ve bu soruna en kısa zamanda bir çözüm bulunmasını istiyorlar.

"Koltuk sayısının yarısı kadar yolcu alıyoruz ama faturayı fazlasıyla vatandaşa kesmek zorunda kalıyoruz"

Ekonomik sıkıntılardan dolayı sigortalarını yatıramadıklarını söyleyen minibüs işletmecisi Orhan Güvenç "Covid-19 nedeniyle 2 buçuk ay boyunca çok sıkıntılar yaşadık. Koltuk sayısının yüzde 50'si kadar yolcu taşıma uygulamasını, bizim gibi çalışanlar için 10 kişi ile sınırlı tutmuş olsalardı, bu kadar sıkıntı yaşanmazdı. Bizler koltuk sayısının yarısı kadar yolcu alıyoruz ama faturayı fazlasıyla vatandaşa kesmek zorunda kalıyoruz. Bu uygulama doğru bir uygulama değil. Bazı firmalar müşteriden yüzde 40 fazla bilet parası alırken kimi firmalarda bu yüzde 100'dür. Bu durum da zaten ekonomik sıkıntı çeken vatandaşa oldu. Çalışmadığımız aylarda maliye, vergi, SGK, araç pulu gibi giderlerin devlet tarafından ödenmesi bizim için çok iyi olur. Benim bu süreçte 2 bin lira sigorta borcum birikti." dedi

"2 buçuk aydır yatıyoruz"

Yaklaşık üç aydır bir iş yapmadıklarını belirten minibüsçülerden Necati Nalbant, "Bu süreç içerisinde çalışan şoförlerin maaşlarını alacak paraları dahi çıkmadı. Bu süreçte yiyecek bulamadık. Bundan dolayı sigorta ve diğer bazı ödemelerin devlet tarafından yapılmasını arzu ediyoruz. Yolcu sayısının, koltuk sayısının yarısı kadar olması da bizler ve vatandaş açısından sıkıntılara neden oldu. Ücretler vatandaşa yüklenince onlara sıkıntı oluyor, yüklenmeyince de maliyeti bizi kurtarmıyor." İfadelerini kullandı.

"Pandemi biterse fiyatlar eskisi gibi olur"

Koltuk sayısının yarısı kadar alınan yolculara fiyatların yüklenmesini değerlendiren minibüsçülerden Celal " Pandemi bitip normal sürece dönüldüğünde fiyatlarımız yine eskisi gibi olacak. 3 aydır evdeyiz ve bu süre içerisinde sıkıntılar yaşadık. Bu çalışılmayan zaman içerisindeki sigorta ve vergilerimiz için destek çıkılmasını istiyoruz. Şu anda faiz üzerine faiz geliyor." şeklinde konuştu.

"Bazı zamanlarda cebimizden yakıtı karşılıyoruz"

Koltuk sayısının yüzde 50'si kadar uygulamanın sadece şehir içi minibüslerde kalktığını belirten Adıyaman-Kâhta arası sefer yapan Asım Yardım, "Bu süreçte yolda sıkıntılar çekiyoruz. Kontrol noktalarında yapılan aramalarda bir kişi fazla olduğunda ceza kesiyorlar. Bazı zamanlarda cebimizden yakıtı karşılıyoruz. Bu durum nasıl olacak bilmiyoruz. Biz de şaştık kaldık. Müşterimiz de haklıdır. Daha önce 7 liraya gittiğimiz yol şimdi 10 lira oldu. Müşteri haklı olarak fazla para vermek istemiyor. Benim elimden gelse kontak kapatır çalışmam."  dedi.

İLKHA


Koltuk sayısındaki uygulama mağduriyetlere neden oluyor

Koltuk sayısındaki uygulama mağduriyetlere neden oluyor

Koltuk sayısındaki uygulama mağduriyetlere neden oluyor

Koltuk sayısındaki uygulama mağduriyetlere neden oluyor

Koltuk sayısındaki uygulama mağduriyetlere neden oluyor

Koltuk sayısındaki uygulama mağduriyetlere neden oluyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.