Komutanların Kum Şurasında 'Paralel' konuşuldu

Komutanların Kum Şurasında 'Paralel' konuşuldu

Antalya'nın ünlü kumsalına nispetle "Kum Şûrası" adı verilen Karpuzkaldıran tesislerinde geleneksel olarak her yıl Ağustos şurası öncesi yapılan toplantıda bir araya gelen orgeneral ve oramiraller, TSK'daki Cemaat yapılanması ve TSK'da terfi anketlerini d

HABER MRK-  Antalya'da Karpuzkaldıran tesislerinde toplanan orgeneral ve oramiraller, Ağustos ayının ilk haftasında toplanacak olan Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) gündemindeki konuları ele aldı. Toplantıda, TSK'daki Cemaat yapılanması YAŞ'a başkanlık edecek olan başbakana iletilecek mesaj da belirlendi.

 

TSK’da general ve amiralliğe yükselecek olan albaylar ile korgeneralliğe kadar bir üst rütbeye yükselecek olan general ve amiraller hakkında düzenlenen  anketler, Kum toplantısında değerlendirilerek, kuvvet komutanlarının  görüşüne sunulduktan sonra  Ağustos’ta yapılacak olan YAŞ toplantısında  görüşülüp  karar bağlanıyor.

 

Bu yıl çıkarılan yönetmelikle ihraç kararlarında YAŞ devre dışı bırakıldı. Anayasa'ya göre YAŞ toplantıları Başbakan'ın başkanlığında gerçekleştiriliyor.

 

Bu yılki "Kum Şûrası"nda alınan kararların en önemlisi ise, TSK içindeki Cemaat mensuplarına karşı kesin bir tutumla alınan temizlik kararı oldu.

 

‘Kum Şurası’ toplantıları geleneksel olarak her yıl tertipleniyor. Toplantı, ortam dinlemesi veya 'böcek'e karşı bir önlem olarak açık alanda, kumsalda gerçekleştiriliyor. Toplantıda herkes fikrini özgürce söylerken, bazen sert tartışmalar  da yaşanabiliyor. "Kum Şûrası" genellikle tüm komutanların katılımıyla  ve  TSK'nın geleneksel yaz tatbikatları sonrasında yapılıyor.   (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.