Konya Cihanbeyli Yeniceoba beldesi kutlu doğum etkinliği foto 2017

Konya Cihanbeyli Yeniceoba beldesi kutlu doğum etkinliği foto 2017

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Konya Cihanbeyli ilçesi Yeniceoba beldesinde Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Konya İl Koordinatörlüğü tarafından Cihanbeyli ilçesine bağlı Yeniceoba beldesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte mevlithanlar tarafından mevlidi şerif okundu.

Kutlu Doğum etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Emrah Daş Hoca, "Günümüzde zulmün, haksızlığın, adaletsizliğin, sömürünün, kan ve gözyaşının hâkim olduğu bir dünyada Allah Resulünün mesajını anlamaya her zamankinden daha fazla muhtacız. Bizler bu maksatla Yeniceoba'da ilk defa bu programı tertip ediyoruz. İlk ama son olmayacak inşallah. Her geçen yıl daha fazla katılımla bu programların devamlılığını sağlayacağız." dedi.

Açılış konuşmasının ardından etkinlik ses sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Daha sonra Gazeteci-Yazar Mehmet Emin Özmen söz alarak, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi.

Özmen, "Peygamber Efendimiz dünyaya teşrif etmeden önce yeryüzünde hak namına bir şey kalmamıştır. Hristiyanlar, 'İsa Allah'ın oğludur.' dediler ve Allah'a beşeriyet isnat ettiler. Yahudiler, 'Üzeyr Allah'ın oğludur.' dediler ve Allah'a beşeriyet isnat ettiler. Kısacası Allah'ın göndermiş olduğu Tevrat ve İncil tahrif edilmiş, yeryüzünde kelime-i tevhidi temsil eden herhangi bir din kalmamıştı. Yeryüzünde adalet kalmamıştı. Faiz, fuhuş, ahlaksızlık, zulüm diz boyuydu. Yeryüzünde insanlar kendilerini kurtaracak bir kurtarıcı bekliyorlardı. Çünkü güçlüler zayıflara zulmediyordu, toplumların arasında ahlaksızlık mevcut, toplumda hak namına bir şey kalmamıştı. İnsanların gözleri ufukta, bir peygamber, bir kurtarıcı bekliyorlardı ki bin 446 yıl önce Hz. Muhammed yeryüzüne teşrif etti." dedi.

"Allah'ın Resulü yeryüzüne teşrif etmeden önce müşrikler kendi kızlarını diri diri toprağa gömüyorlardı." diyen Özmen, "Bizim gözlerimizin nuru, evlerimizin süsü kızlarımız o zaman bir utanç vesilesi idi ve onlar kızlarını 4-5 yaşlarında öldürüyorlardı. Peygamber Efendimiz kızı Fatıma'nın önünde ayağa kalkar, 'Gel ey babasının annesi!' derdi." şeklinde konuştu.

Çocuklar tarafından okunan şiir ve Arapça ezgilerle devam eden Kutlu Doğum etkinliği, yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA



















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.