Konya KAR-DER'den bayanlara yönelik saldırıya tepki

Konya KAR-DER'den bayanlara yönelik saldırıya tepki

Van'da BDP'lilerin tesettürlü bayanlara yaptığı saldırıyı kınayan Konya KAR-DER, "Bu olay batıda MHP ve CHP ye yapılmış olsaydı ardı ardına açıklamalar yapılırdı." diyerek yetkililerin duyarsızlığına dikkat çekti

KONYA - Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde aylardır devam eden partilere yönelik saldırılara Van’daki başörtülü bayanlara yapılan saldırının da eklenmesi tepkilere neden oldu.


Yapılan saldırıları sert bir dille eleştiren Konya Karatay Kültür Ve Dayanışma Derneği , (KAR-DER) Başkanı Celal Ödemiş, “Son zamanlarda PKK ve BDP’liler Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da saldırılarını arttırmışlardır. 10-12 yaşındaki çocukları sokağa dökerek gündüz her türlü taşlı saldırı yapmakta, provokatif sözlerle birçok dernek ve partilere araçlarına saldırmaktadır. Geceleri ise 18-25 yaşındaki gençleri sokaklara dökerek molotof atarak, camları kırarak, ses bombası atarak bölge aklına korku vermeye çalışmaktadır.” dedi.


BDP’nin batıda kendilerine yapılan saldırılarda mağdur rolü oynadığını, doğu da ise bu saldırıların destekçisi olduğunu dile getiren Ödemiş, “Saldırıları yapan gençler, BDP parti binasında örgütlenip sokağa gönderilmektedir.”dedi.


Yapılan her türlü saldırıyı lanetlediklerini ifade eden Ödemiş, “Geçtiğimiz Pazar günü Van’da BDP binasından çıkan grup,  savunmasız örtülü bayanlara saldırarak yerlerini ve durdukları noktayı belli etmişlerdir.” dedi.


“Bu saldırı batıda MHP ve CHP’ye yapılmış olsaydı ardı ardına açıklamalar yapardınız”
Kürtlerin tarihinde hiçbir zaman bayanlara saldırıların olmadığını belirten Ödemiş, Devlet yetkililerin herhangi bir açıklama ya da konuyla ilgili girişimlerinin olmamasını eleştirerek, “ Devlet yetkililerine sesleniyor ve diyoruz ki, bu olay batıda MHP ve CHP’ye yapılmış olsaydı ardı ardına açıklamalar yapardınız. Bugün bu yapılan alçakça saldırılar gün yüzü gibi ortadayken ne zamana kadar kolluk kuvvetlerine yazılı genelge gönderip konuyla ilgili rapor talep edeceksiniz. “şeklinde konuştu.  (İsmail Yılmaz-İLKHA)

konya haberleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler