Konya kutlu doğum etkinliği 2015 foto video peygamber sevdalıları

Konya kutlu doğum etkinliği 2015 foto video peygamber sevdalıları

Peygamber Sevdalıları Platformu Konya Kordinatörlüğü tarafından Kent meydanında düzenlenen i Kutlu Doğum etkinliğine genç, yaşlı, binlerce Peygamber aşığı Konyalı katıldı.

Eşsiz Önder Hz. Muhammed’ temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği, saat 14:00’te Kent Meydanında, İmam Hatip Hüseyin Ünlü Hoca’nın Kuranı Kerim tilavetiyle başladı.    

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından selamlama konuşması yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Konya Kordinatörlüğü üyesi M.Zülfi Tan, “Peygamber Sevdalıları Platformu Türkiye’nin 340 yerinde Peygamberimizi anlatan ve anan etkinlikler düzenlemiştir ve düzenlemektedir. Allah’a hamd olsun her yıl bu etkinlikler artarak ve gittikçe artan coşkuyla kutlanmaktadır. Türkiye’de bir çok STK, bu etkinlikleri düzenlemekteler. Rabbim hepsinden razı olsun. Peygamber Sevdalıları bu sevgiyi dört duvar arasından alarak şehrin en kalabalık alanlarına, miting alanlarına taşıyarak Peygamberimizin (sav) sevgisini bütün dünyaya ilan etmiştir.” dedi.

Selamlama konuşmasından sonra sahne alan Davet İlahi Grubu,  Arapça, Türkçe ve Kürtçe olmak üzere 3 dilde Taleal Bedru kasidesini okudu. Grup Davet’in  okuduğu diğer ezgi ve marşlara,  meydandaki Peygamber Sevdalısı halk büyük bir coşku ile eşlik etti.

"Konya’nın Kalbi Mevlana’da, Mevlana’nın Kalbinde Sen Varsın Ya Resulellah"

Programda Peygamber Sevdalıları Platformu Konya Kordinatörlerinden Yahya Oğraş, bir konuşma yaptı. Mevlana’nın Yeşil Kubbesine atıfla, Ravzayı Mutahara’ya selam yollayarak konuşmasına başlayan Oğraş, Hz. Peygambere hitaben, “Anadolu’nun kalbi Konya’da, Konya’nın kalbi Mevlana’da, Mevlana’nın kalbinde senin sevgin yatıyor ya Rasulullah! İstikbalimiz Muhammed Mustafa’nın sancağı altında olacaktır. Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz, ‘Muhakkak ki biz seni insanlara doğru yolu gösteresin diye, hak yolu gösteresin diye gönderdik.’ diye buyuruyor. Bizler O’nun göstermiş olduğu yola çok muhtacız. Biz O’nun yolunun tozu olmaya çok muhtacız. Bizler O’nun eşsiz önderliğine çok ama çok muhtacız. O’nun liderliği ve önderliği çok manidardır. Neden mi? O Allah tarafından seçilmiş ve gönderilmiştir. Yani Allah tarafından  yetiştirilmiş ve bu ümmete bir önder olarak, bir lider olarak kıyamete kadar seçilmiş ve gönderilmiştir. Bunun için biz O’nun önderliğine her zaman ama her zaman daha çok muhtacız. O’nun önderliği ezelden ebede kadardır. Yani O bize en evveliyatından, mahşer gününe kadar eşlik edecektir. Bundan dolayı diyoruz ki, gerçek önderlik, gerçek liderlik Muhammed’in (sav) öğretisinde yatmaktadır,” diye konuştu.

Hz.Peygamberin, ümmetine çok düşkün bir lider olduğunu vurgulayan Oğraş,  “Böyle bir lidere ruhumuz feda. Çünkü biz hak etmediğimiz halde, ona layık olmadığımız halde, bize gelen bir sıkıntı O’na ağır geliyordu. İşte gerçek liderlik budur. Sahte liderler peşinde koşanlar, sahte önderliklerin peşinden gidenler, sadece ve sadece o liderler onları atlatmaktadır. O önderlerin liderlikleri, mezar kapısına kadardır. Ama bizim önderimiz Hz. Muhammed (sav) mahşer gününde, bizim için Allah’tan yardım isteyecektir. O’na layık olmadığımız halde, O’nu yaşamadığımız halde, O yine de bize çok düşkündür. İşte bize, bizi karanlıktan aydınlığa çıkaracak böyle bir önder lazım. Dünyayı derin dehlizlerden kurtaracak bir önder lazım.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Programda Nursena Betül Polat’ın  okuduğu ‘40 yaşındasın’ şiiri  alandaki bir çok kişiyi  ağlattı. Dinleyicileri gözyaşlarına boğan şiirin ardından Kız ilahi grubu birbirinden güzel ilahilerle halkı coşturdu.  Grup Davet’in seslendirdiği ilahileri coşkuyu doruğa çıkarttı.

Programın sonunda Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında başlatılan Salavat kampanyasında, Konya genelinde okunan salavat sayıları   açıklandı.Buna göre Konya’da 2 milyar 124 milyon 675 bin 428 salavatın çekildiği ilan edildi.

Program Ferit Akkuş Hoca’nın yaptığı dua ile son buldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.