Konya merkezli 27 ilde FETÖ operasyonu

Konya merkezli 27 ilde FETÖ operasyonu

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Konya merkezli 27 ilde operasyon düzenlendi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 27 ilde operasyon düzenlendi.

FETÖ'nün TSK'ya sızdırdığı askeri personelden "mahrem asker abiler" olduğu iddia edilen 115 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Haklarında gözaltı kararı verilen 115 kişiden 30'unun yakalandığı belirtildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca daha önce TSK içerisinde yapılanan FETÖ/PDY mensuplarına yönelik "anayasayı ihlal", "yasama organını engellemeye teşebbüs", "hükümete karşı isyan" ve "silahlı terör örgütüne üye olma"  suçlarından soruşturma başlatılmış ve bu kapsamda yürütülen operasyonlarda, "Etkin Pişmanlık Yasası"ndan faydalanmak isteyen ve örgüt hakkında bilgi aktaran 328 kişinin ifadeleri doğrultusunda soruşturmaya yön verildi.

Devam eden soruşturmada, örgütün "mahrem asker abileri"  diye nitelendirilen üst kadrosu deşifre edildi ve rütbeli askerlerle birebir görüşme yaptığı tespit edilen 115 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Konya merkezli 27 ilde gerçekleştirilen operasyon devam ederken 30 şüphelinin yakalandığı öğrenildi.  Haklarında yakalama kararı bulunanlardan 22'sinin ise başka illerde yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklu oldukları belirtildi.

FETÖ/PYD'nin "mahrem asker abileri"ne ilişkin örgütlenme şeması da çıkarıldı. Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığındaki askerlerden sorumlu kişinin,  örgütün "müdür" diye tabir ettiği "Nedim" kod adlı F.A.G. olduğu tespit edildi. Öğretmen olan ve üç yardımcısı bulunan F.A.G'nin, üs komutanı yetkisinde olduğu belirtildi.

Asistan, gezici doktor, ser doktor, doktor ve şehir dışı talebe mesulü olarak görev yaptığı belirtilen şüphelilerin, darbe girişimine iştirak eden askeri personelin  öğrenimlerinden, örgüt yapılanmasının ideolojisi doğrultusunda eğitilmelerinden  ve yetiştirilmelerinden birinci derecede sorumlu oldukları kaydedildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.