Konya'da Evlilik Okulu Projesi Başladı

Konya'da Evlilik Okulu Projesi Başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi, toplumun temeli olan aile kurumunun sağlıklı bir yapıda oluşmasına ve güçlenmesine katkı sağlamak için Evlilik Okulu isimli bir proje başlattı. Projeye başvurular 30 Kasım'a kadar devam edecek.

KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesi, evlenmek üzere olanlara veya daha sağlıklı evlilik sürdürmek isteyenlere yönelik Evlilik Okulu adıyla yeni bir proje başlattı.

 

Büyükşehir Belediyesi İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi Seminer Salonu'nda gerçekleştirilen konu anlatımı, uygulama, tartışma ve ev ödevlerinin olduğu seminerler, 10 çiftten oluşan gruplar halinde veriliyor.

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, aile kurumunu daha sağlıklı hale getirerek ailede ve toplumda huzuru artırmak amacıyla başlattıkları Evlilik Okulu projesinin, ailevi ve toplumsal sorunların azalmasına katkıda bulunacağını ifade etti. Toplumun temeli olan aile kurumunun korunmasının önemine dikkat çeken Başkan Akyürek, bu konuda çok sayıda çalışma yaptıklarını ve gündem oluşturduklarını dile getirdi. Aile içi şiddetin ve parçalanmış ailelerin en fazla çocuklara zarar verdiğini kaydeden Başkan Akyürek, gerçekleştirdikleri projelerle şiddetin önlenmesine, ailenin güçlendirilmesine ve sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmak istediklerini vurguladı.

 

Konya'da 2 yıl önce hizmete sundukları Aile Destek Merkezi (KADEM) eliyle ücretsiz danışmalık hizmeti verdiklerini hatırlatan Başkan Akyürek, yeni başlattıkları Evlilik Okulu projesiyle de ailelerin daha sağlıklı iletişim kurmalarını ve sorunlarla baş etme yetisi kazanmalarını hedeflediklerini söyledi.

 

Başvurular 30 Kasım'a Kadar Alınacak
Evlenmek üzere olanlara veya daha sağlıklı evlilik sürdürmek isteyenlere yönelik bilgilendirme, bilinçlendirme ve uygulama yoluyla farkındalık sağlamayı amaçlayan seminerler, uzmanlar tarafından veriliyor. Başvuruları Konya Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesi olan www.konya.be.tr adresi üzerinden 30 Kasım'a kadar alınacak olan Evlilik Okulu, 6 ay boyunca devam edecek. (M.Ata Doğu - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.