Konya'da Filistin zaferi tebrik, işgal rejimi telin edildi

Konya'da Filistin zaferi tebrik, işgal rejimi telin edildi

Siyonist işgal rejimine karşı kazanılan Filistin direnişinin zaferi, Konya'da düzenlenen basın açıklamasıyla kutlandı.

HÜDA PAR Konya İl Başkanlığı ile Peygamber Sevdalıları Vakfı Konya Koordinatörlüğü öncülüğünde, cuma namazının ardından Merkez Kapu Camii önünde basın açıklaması yapıldı. Ardından şehit olan Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Basın açıklamasına Umut Kervanı, TESSEP, İTTİHADUL ULEMA, bazı STK'lar ile vatandaşlar da destek verdi.

Basın açıklamasında, sık sık tekbirler getirilerek Filistin lehine ve işgal rejimi aleyhine pankartlar açıldı.

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Konya İl Başkanı Mehmet Zülfi Tan, artık kınamaları bırakıp harekete geçme vaktinin geldiğini söyledi.

Siyonist çetenin son 10 gün içerisinde Gazze’ye yönelik barbar saldırılar gerçekleştirdiğini belirten Tan, "Siyonistler cami, okul, hastane, sivil yerleşim alanı ayırımı yapmadan, hastanelere giden yollar, tarım alanları, şehre su ve elektrik sağlayan tesis ve şebekeleri gözü dönmüş bir şekilde bombaladı. Yaralılar tedavi edilemesin diye doktorlara yönelik özel suikast ve saldırılar düzenledi. Tıbbi malzeme ve acil gıda ihtiyaçlarının girişine izin vermedi." dedi.

Şu ana kadar Gazze ve Batı Şeria'da, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 250'yi aşkın kişinin şehit edildiğine, binlerce kişinin yaralandığına dikkat çeken Tan, en az 75 bin Filistinlinin de yerinden edildiğini aktardı.

Tan, "Şehitlerimizin şehadetini tebrik ediyor, yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Gazze’de, Kudüs’te, Aksa’da, Siyonist işgale karşı direnen kardeş ve bacılarımızı buradan selamlıyoruz." dedi.

Siyonist rejimin başta ABD olmak üzere dünyanın bütün emperyalist güçlerinden askeri, siyasi ve ekonomik desteğini almakta olduğunun altını çizen Tan, "Dünyanın en gelişmiş silah ve teknolojik imkanlarına sahip siyonistler, hiçbir ahlaki ilke ve kural tanımadan yıllardır abluka ve muhasara altında tuttukları Gazze halkının imanına, direniş ve sabrına yenik düştü. Büyük kibir ve şımarıklıkla saldıran siyonist çete tam bir şok içerisinde ne yapacağını bilemez duruma geldi. Karşısında direnen kahramanların sabır ve fedakârlığı karşısında sersemledi, ateşkes için çalmadık kapı bırakmadı." diye konuştu.

"Filistinli kardeşlerimizin zaferini tebrik ediyoruz"

Tan, "Allah, müminlere, vadettiği yardım ve nusretini gönderdi. Dün gece saat 02:00’den itibaren siyonist rejim ateşkes ilan etmek zorunda kaldı. Bu onlar için büyük bir yenilgidir. Filistinli kardeşlerimizin zaferini tebrik ediyoruz." şeklinde konuştu.

İşgal çetesinin kınama, açıklama ve protestolardan değil, sadece güçten anladığına bugünün şahitlik ettiğini kaydeden Tan, "Onu işgal ettiği Lübnan’dan, Gazze’den zelil bir şekilde çıkaran direnişin kendisi olmuştur. Bugün de Aksa’yı ve komşusu olan Şeyh Cerrah Mahallesinin işgalini akim bırakan kardeşlerimizin bu büyük direnişi olmuştur. Gazze’ye yönelik saldırıları durduran ve siyonistleri rezil rüsva eden Gazze halkının direnişi, dehşete düşüren direnişin füzeleri, sıra dışı taktik ve yöntemleri olmuştur." diye belirtti.

"Akan pak kanlar ümmeti gaflet uykusundan uyandırdı"

Yaşanan tüm acı ve kayıplara rağmen Filistinlilerin kahramanca direnişine şahit olduklarına vurgu yapan Tan, akan pak kanların ümmeti gaflet uykusundan uyandırdığını ve Aksa davasının tekrar Müslümanların gündemine girmesine vesile olduğuna dikkati çekti.

İslam ümmetinin gözü önünde yaşanan katliamların artık son bulması gerektiğini belirten Tan, "İzzet ve onur sahibi Müslümanlar, gençlerimiz, kadınlarımız, âlim ve yöneticilerimiz bu zilleti artık kabul etmemeli. Bundan böyle ümmet, Aksa’nın izzet ve onuru için daha gür sedayla ayağa kalkmalı, haykırmalıdır. İki devletli projelerle ne Kudüs ne Aksa ne de coğrafyamız özgür olamaz, huzura kavuşamaz. Kudüs ve Aksa 1200 yıl Müslümanların hâkimiyetinde huzura kavuşmuş, farklı inanç ve ırklara mensup topluluklar huzur ve barış içerisinde yaşamışlardır. Farklı yol ve yöntemler aramaya gerek yoktur." ifadelerini kullandı.

"Müslüman ülke yöneticileri Gazze'nin yaralarının sarılması yönünde çalışmalar yapmalı"

Bu savaş ve mücadelenin burada son bulmayacağına dikkati çeken Tan, "Siyonistler, tarih boyunca hiçbir ahd ve antlaşmaya bağlı kalmamışlardır. Allah’a, Peygamberlerine verdiği sözlere ihanet edenlerin Müslümanlara verdikleri sözlere bağlı kalacakları beklenmemeli. Fırsat ve imkân bulduğu an anlaşmalara ihanet edeceklerdir. Dün akşam bir zafer kazanıldı ama bu nihai bir zafer değildir." dedi.

Kısa vadede acil olarak bütün Müslüman ülkelerin yöneticileri ve hassaten Türkiye'nin Gazze’de hayatın normale dönmesi, yaraların sarılması, abluka ve ambargonun kaldırılması için çalışması gerektiğine vurgu yapan Tan, "Aksa ve Şeyh Cerrah mahallesindeki işgal durdurulmalıdır. Orta ve uzun vadede Kudüs ve bütün Filistin topraklarının özgürlüğe kavuşması için somut ve işleyen bir proje hayata geçirilmelidir. Allah bizleri Özgür Kudüs için mücadele edenlerden eylesin; en kısa zamanda Aksa’da hep birlikte namaz kılmayı nasip ve müyesser eylesin." temennisinde bulundu.


Konya'da Filistin zaferi tebrik, işgal rejimi telin edildi

Konya'da Filistin zaferi tebrik, işgal rejimi telin edildi

Konya'da Filistin zaferi tebrik, işgal rejimi telin edildi

Konya'da Filistin zaferi tebrik, işgal rejimi telin edildi

Konya'da Filistin zaferi tebrik, işgal rejimi telin edildi

Konya'da Filistin zaferi tebrik, işgal rejimi telin edildi

Konya'da Filistin zaferi tebrik, işgal rejimi telin edildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler