Konya'da Hz. Hüseyin ve Kerbela programı

Konya'da Hz. Hüseyin ve Kerbela programı

Mustazaflar Cemiyeti Konya Şubesi tarafından "Hazreti Hüseyin ve Kerbela" programı düzenlendi.

Mustazaflar Cemiyeti Konya Şubesi tarafından Süleyman Şah Konferans salonunda "Hazreti Hüseyin ve Kerbela" programı düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan İttihatül Ülema üyesi Molla Cemal Çınar, şehadetin önemine değinerek ümmetin kurtuluşunun şehadet ile olduğunu söyledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda sinevizyon gösterimi yapıldı ve Grup Davet sanatçıları ezgilerini seslendirdi.

Etkinliğe İttihatül Ülema üyesi Molla Cemal Çınar konuşmacı olarak katıldı.

Hazreti Hüseyin ve Kerbela'yı konu alan program ve etkinliklerin herkes tarafından yapılması gerektiğine vurgu yapan Çınar, "Belediyeler, partiler, dernekler, tarikatlar, vakıflar bu meseleyi çok güzel bir biçimde çalışarak, ümmetçe bu vakıayı yad etmemiz lazım ki ümmet kıyam edebilsin." dedi.

Çınar, "Onlar bizim için örnektirler. Bir İslam alimi, mütefekkir bir hocamız der ki, 'Eğer Hazreti Hüseyin, bugün zalime karşı çıkmamış olsaydı, o örnek olarak alınacaktı, bütün zalimlere karşı çıkmanın caiz olmadığını ümmet prensip olarak alacaktı ve zalimler istediği oyunu üzerlerimizde oynayacaklardı, ümmet uyanamayacaktı.' Evet, onlar bizim için birer örnektirler, Onlar Ehli Beyt'tirler, Onlar Ashabtırlar. Ömer, Ali, Osman, Ebubekir, Hasan, Hüseyin, bunlar bizim için birer şiardırlar. Onun için onlar ölümü göze alarak yürüdüler." diye konuştu.

"Bu ümmetin kurtuluşu, şehadet iledir." diyen Çınar, "Ümmet şehit ve şehadeti hayatının merkezine oturtmak mecburiyetindedir. 'Allah'ın dini hâkim olsun diye çarpışıp, inşallah şehit düşerim, inşallah şehitler kervanına dahil olurum' demeyi içten istemeyerek ölen biri nifak alameti üzere ölüyor. Şehadet iman ile küfür, iman ile nifak arasında bu kadar ayırt edici bir unsurdur." ifadelerine yer verdi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Mustazaflar Cemiyeti Konya Şubesi üyelerinden Mehmet Zülfi Tan ise "Muharrem ayı, İslam tarihinde birçok olayın yaşandığı bir aydır. Bu olayların hepsinde de Allah'u Teala Müslümanlara yardım etmiş, Müslümanları zalimlerin tasallutundan kurtarmış, Müslümanlara yardım göndermiştir. Hazreti Hüseyin'in olayı bunların hepsinin önüne geçti, muharremimizi bizlere matem ayı yaptı. Allah'u Teala bizleri Hazreti Hüseyin'in yolundan ayırmasın, Allah'u Teala bizleri O'nun yarenlerinden eylesin." dedi.

Müslümanların kendi tarihlerine sahip çıkmadıklarını söyleyen Tan, "Biz kendi tarihimize sahip çıkmak zorundayız. Biz tarihi kanlarıyla ihya etmiş olan kahramanların destanlarını anlatmak zorundayız. Bugün biz kendi kahramanlarımıza, kendi yiğitlerimize sahip çıkmadığımız için Avrupa denilen o medeniyet, nerede bir ayyaş varsa, nerede bir kötü kişi varsa Müslümanlara bunları kahraman yapmaya çalışıyor. Müslümanlara bunları yiğit olarak sunmaya çalışıyor. Hâlbuki tarihimizde öyle yiğitler vardır ki tek başına bir orduya bedel insanlar çıkmışlardır. Bizim tarihimizde davasına öyle sıkıca sarılmış insanlar var ki Allah yolunda canlarından, mallarından, ailelerinden, sahip oldukları ne varsa her şeyden vazgeçip, bunları Allah'ın yolunda feda etmişlerdir. Her birisi ayrı bir kahraman, her birinin destanı yazılmaya değer ayrı bir yiğittirler." ifadelerine yer verdi.

Program yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.