Konya'da İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Açıldı

Konya'da İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı Açıldı

Konya'da "İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" açıldı. Fuar, 22 Aralık akşamına kadar açık kalacak.

KONYA - Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünün Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Ticaret Borsası ile birlikte düzenlediği "İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı" açıldı.


Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen fuarın açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, düzenlenen fuarda 2 gün boyunca firmaların iş arayanlarla buluşacağını, istihdam konusunun gündem olacağını söyledi.


İstihdamda en önemli konunun nitelikli insan gücü yetiştirilmesi olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, belediye olarak istihdam, üretim ve sanayi altyapısının oluşturulması için gayret gösterdiklerini ifade etti.


2004 yılında kurdukları Meslek Edindirme Kursları ile bu konuda önemli katkı yaptığını kaydeden Başkan Akyürek, "KOMEK'te 140'dan fazla branşımız var. Meslek liselerinin atölyelerinde de kurslarımız var. Konya merkezdeki ilçe belediyelerinin kurslarını da KOMEK adı altında birleştiriyoruz. Böylece yılda yaklaşık 20 bin insanımızın mesleki eğitimden geçmesini sağlamış olacağız. Mesleki eğitim kurslarımız güçlenerek devam edecek ve istihdama katkı yapmayı sürdürecek" dedi.


Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, gelecek yıllarda istihdam konusunda sıkıntı yaşanmaması için alanın stratejik biçimde düzenlenmesi, orta ve uzun vadede neye ihtiyaç duyulacağını önceden kestirecek çalışmalar yapılması gerektiğini ifade etti.


AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez ise, Türkiye'nin en önemli sorununun işsizlik olarak gösterilmesine rağmen sanayicinin çalışacak eleman bulamadığını ifade etti.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez de, işsizlik oranının daha da düşürülmesi ve sürdürülebilir bir sosyal refahın sağlanabilmesi için hükümet olarak orta ve uzun vadede yeni politikalar oluşturacaklarını dile getirerek, vizyonlarında iş adamlarıyla, çalışanlarıyla üreterek büyüyen bir Türkiye olduğunu; işsizlik oranının 2023 yılında yüzde 5 olacağını belirtti.


Konya'da istihdam sağlayan firmalara ödüllerin verildiği programın sonunda protokol üyeleri hep birlikte kurdeleyi keserek fuarın açılışını gerçekleştirdi. (M. Ata Doğu-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.