Konya'da Kudüs için meşaleli yürüyüş

Konya'da Kudüs için meşaleli yürüyüş

Konya'da HEDA DER tarafından organize edilen ve HAMAS sözcüsü Muşir El Mısri'nin de katıldığı 'Kudüs Özgür Olsun Diye Meşaleli' yürüyüş yapıldı.

KONYA - Konya'da HEDA DER (Halk Eğitim, Dayanışma ve araştırma Derneği) tarafından her sene yapılmakta olan 'Kudüs Özgür Olsun Diye Meşaleli' yürüyüşün üçüncüsü yapıldı.

 

Hamas Sözcüsü Muşri El Mısri'nin de katıldığı meşaleli yürüyüş akşam namazını müteakip Şerafettin camisinden Mevlana Kültür Merkezine kadar devam etti. Binlerce kişinin katıldığı meşaleli yürüyüşte tekbirler getirilerek 'Hamas'a selam direnişe devam' sloganları atıldı.

 

Mevlana Kültür Merkezine varan kalabalık sunuculuğunu Abdurrahman Akcan'ın yaptığı etkinlikle devam etti. Program, Mehmet Elma'nın Kuran-ı Kerim tilavetiyle yapıldı. Ardından selamlama ve konuşmasını yapmak üzere HEDA DER adına Ersoy Kağnıcıoğlu kürsüye davet edildi.

 

Ersoy Kağnıcıoğlu, "İslami bir mukavemet İslami bir mücadeleyle mümkündür. Kudüs imani ve İslami bütünlükler üzerinden özgürleşecektir. Kudüs'ün özgürlüğü müminlerin imanlı kalplerinde yeşeren cihad arzusundan geçmektedir. Kudüs'ün özgürlüğü, Kudüs'e bekçilik yapan mücahitler ile ayniyenlenerek sağlanabilir. Kudüs'ün özgürlüğü Siyonizm'e karşı topyekûn cihad eden İzzettin Kassam füzelerini fırlatan yiğitlerin pazularına değmedikçe gerçekleşmeyecektir. Bizler Kudüs'ün bekçilerini, Kudüs'ün fedailerini evlerimize, sermayelerimize, duygularımıza, ibadetlerimize hatta ve hatta ruhlarımıza ortak etmedikçe cihad ediyoruz vehmine katılmamalıyız" ifadelerini kullandı.

 

Kağnıcıoğlu'ndan sonra sahneye davet edilen Grup Davet söyledikleri marşlarla katılımcıları coşturarak güzel dakikalar yaşattılar.

 

Grup Davet'ten sonra Filistin'den Hamas Sözcüsü Muşri El Mısri kürsüye davet edilirken katılımcılar Hamas'a selam sloganları ve tekbirlerle sevgilerini gösterdiler.

 

El Mısri bugün itibariyle İsrail zindanlarında kadın-erkek toplam 6 bin Filistinlinin olduğunu, daha önce Hamas tarafından bin esirin kurtarıldığını belirterek, "Suheybi Rumi ve selahattini Eyyubi nasıl ki 10 binlerce asker yetiştirdiler. Biz de bugün 10 binlerce asker ve hafız yetiştiriyoruz. Selahattini Eyyubi ordusunda 10 bin hafız vardı. Biz de her yıl 10 bin hafız yetiştiriyoruz. Ve 10 bin hafızı iki ayda yetiştiriyoruz. İnşallah bu da Kudüs'ü kurtarabilecek sayıdır. Buradan, Türkiye'den, Konya'dan şunu söylüyorum ki, Allah'ın yardımı olacak. Kabe'nin rabbine yemin olsun ki, derilerimizi yüzseler bile bir karış toprağımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

 

Kapanış duasını Musa Kazım yaptı. HEDA DER kurucu üyesi Adem Yıldız ve Muşir El Mısri birbirlerine verdikleri hediyelerden sonra El Mısri katılımcılarla el sıkışarak vedalaştı. (İlyas Yavuz - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.