Konya'dan 28 Şubat Davasına destek

Konya'dan 28 Şubat Davasına destek

Yarın Ankara'da görülecek 28 Şubat Davası'na dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yapan Konya 28 Şubat Platformu, yeni 28 Şubatların yaşanmamasının, 28 Şubat Darbesinin tüm aktörleri hakkında hak edilen hükmün verilmesine bağlı olduğunu belirtti.

KONYA - 28 Şubat Platformu yarın Ankara'da yapılacak duruşma öncesi 28 Şubat aktörleriyle ilgili yargı sürecine dikkatleri çekmek için HUDER Bürosu'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

Platform adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Şamil Şenalp, yeni 28 Şubatların yaşanmamasının, 28 Şubat Darbesinin tüm aktörleri hakkında hak edilen hükmün verilmesine bağlı olduğunu belirtti.

 

28 Şubat Darbesi; askeriyle, siyasetçisiyle, yargıcıyla, akademisyeniyle, medyasıyla, sermayesiyle, beşli çetesiyle ve destekçi dış güçleriyle organize bir yapılanmanın ürünü olduğunu belirten Şenalp, "28 Şubat Darbesinin failleri tam bir fikir ve eylem birliği içinde öncesiyle sonrasıyla kurguladıkları kirli planı uygulamaya koymuşlar ve maalesef başarılı olmuşlardır." dedi.

 

Süreç içinde, inançlı insanların ülke için tehlike olarak gösterildiğini ve ayrımcılığa tabii tutulduğunu ifade eden Şenalp şöyle devam etti: "28 Şubatta eğitim hakkı engellenenler, işini kaybedenler, ayrımcılığa uğrayanlar yanı sıra devlet fakirleştiği, seçilmiş hükümetin görev yapması engellendiği için tüm vatandaşların sürecin mağduru olduğuna inanıyoruz.

 

28 Şubat sürecinin millet adına hesabının sorulduğu bir yargılama Ankara'da yapılıyor, ayrıca henüz yargı önüne çıkmamış olan 28 Şubat'ın diğer aktörleriyle ilgili soruşturma devam ediyor." ifadelerini kullandı.

 

28 Şubat Platformu olarak davanın ve soruşturmanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirten Şenalp, "Yeni 28 Şubatların yaşanmaması, 28 Şubat Darbesinin tüm aktörlerinin yargılanmasına ve onlarla ilgili hak ettikleri hükmün kurulmasına bağlıdır." diye konuştu.

 

Konya'nın 28 Şubat sürecinde en fazla mağduriyetin yaşandığı illerin başında geldiğini dile getiren Şenalp, "Şehrimizdeki tüm 28 Şubat mağdurlarını, gerek devam eden dava dosyasına müdahale talep ederek; gerekse devam eden soruşturma dosyasına ulaştıracakları şikayet dilekçeleriyle ve varsa ellerinde olan belgelerle 28 Şubat yargılamasına katkı vermeye davet ediyoruz. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarımız olarak tüm mağdurlara elimizden gelen yardımı yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.

 

28 Şubat zihniyetiyle, darbecilerle, derin devletle hukukun mücadelesi yeni başlamıştır. Nasıl olsa süreç devam ediyor şeklinde bir rehavete kapılmadan bin yıl sürmesi öngörülen sürece karşı verilen hukuk mücadelesine katkı vermek vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları olarak hepimizin görevidir." dedi.

 

Basın açıklamasının ardından 28 Şubat sürecinde hanımları başörtülü olduğu için çeşitli eziyetlere uğratılan ve askerlikten ihraç edilen üç mağdur, yaşadıklarını anlatarak adaletin yerini bulmasını istedi. (İlyas Yavuz - İLKHA)



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.