Konya'dan Özgür Gündem Gazetesi'ne tepki

Konya'dan Özgür Gündem Gazetesi'ne tepki

PKK'nin yayın organı olan Özgür Gündem Gazetesi'nin yayınladığı çirkin karikatüre bir tepki de Peygamber Sevdalıları Platformu Konya İl Koordinatörlüğünden geldi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Konya İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen basın açıklaması ile PKK ile aynı çizgide hareket eden ve PKK propagandasını yapan Özgür Gündem Gazetesi'nin, Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatür yayınlaması kınandı.

Cuma Namazı çıkışı Şerafettin Camii avlusunda gerçekleştirilen basın açıklaması Hür Dava Partisi Konya İl Başkanı Halis Özelçi'nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sık sık tekbir ve ’Kahrolsun PKK’ sloganlarının getirildiği basın açıklamasında Peygamber’e sevgi içerikli pankartlar da taşındı.

PKK'nin yayın organı olan Özgür Gündem Gazetesi'nin Kadınlar Gününü bahane ederek İslam'ın kutsallarına hakaret ettiğini belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Konya İl Sözcüsü Mehmet Zülfü Tan, Hz Muhammed'e dil uzatanları protesto etmek için toplandıklarını belirtti.

PKK zihniyetinin çeşitli bahanelerle İslam'a hakaret ettiğini ifade eden Tan, "Malumunuz olduğu üzere, PKK’nin bir yayın organı olan, bu malum ve mel’un paçavra gazete ve onun gibi düşünen mahlûklar, son zamanlarda çeşitli bahanelerle, bu türlü alçakça girişimlerde bulunmuşlardır. Daha önce de, Fransa’daki alçak karikatürleri, asma girişimlerinde bulunmuş, fakat Müslüman halkımızdan, gerekli cevabı alınca, bu sefer de sinsi yöntemlerle, başka şekillerde, alçaklıklarını göstermişlerdir. Ülkemizde, sapık bir zihniyete sahip olan bu mahlûklar, yakıp yıktıkları yerler ve yurtlar onları tatmin etmemiş olacak ki, şimdi de kutsal değerlerimize dil uzatmaktadırlar. Onları tahrip etmeye uğraşıyorlar." dedi.

Müslümanların en kutsalları Allah ve Resulü olduğunu söyleyen Tan, "Bu alçak zihniyet son zamanlarda iyice zıvanadan çıkmış bir haldedir. Nerede bir cami görse oraya saldırıyor, nerde İslami bir çalışma görse, onu yakıp-yıkmak için çalışıp didiniyor. Dün Ortadoğu Teknik Üniversitesinde camiye giden Müslümanlara saldırdılar, bugün sokak ve caddelerde sakallı Müslümanlara saldırıyorlar. Camilerimizi çatışma alanı haline getirip, yakıp-yıkıyorlar. Artık halkımızın bunlara tahammülü kalmamıştır.” ifadelerini kullandı.

"Bu ülkede, cesur ve yürekli yetkilileri bunlardan hesap sormaya davet ediyoruz." diyen Tan son olarak şunları söyledi: "Bu ülkenin hâkimleri ve savcılarını, bunlar hakkında gerekli soruşturmayı açmaya ve gerekli cezaları vermeye davet ediyoruz. Yoksa bu alçaklar, bu ülkede büyük bir fitne ve fesada sebep olacaklardır. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak, bu melun ve alçakça saldırıyı lanetliyor, bir daha olmaması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.  O alçaklara da diyoruz ki; 'Kininizle geberin. Kıyamet günü, korkudan, gözlerinizin yerinden fırlayacağı azap günün size yeter.' Allah’ın laneti ve azabı zalimlerin üzerine olsun.”

Başın açıklaması Konya Âlimler ve Medreseler Birliği Derneği Başkanı Molla Ubeydullah Musillioğulları'nın okuduğu dua ile son buldu. (Mehmet Ali Ekinci-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler