Konya'lı öğrenciler  Diyarbakır’ı gezdi

Konya'lı öğrenciler Diyarbakır’ı gezdi

Konya Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Diyarbakır’a gelerek tarihi ve inanç yerlerini ziyaret etti.

Konya’da Eğitim –Öğretim faaliyeti gösteren Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesinden 55 öğrenci, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklediği ‘Renklerin Yolculuğu’ projesi kapsamında düzenlenen gezi organizasyonuyla Diyarbakır’a gelerek, şehrin tarihi ve inanç yerlerini ziyaret etti.

Diyarbakır’ı oldukça beğendiklerini belirten öğrenciler, Diyarbakır’ın Peygamberler ve Sahabeler şehri olduğunu belirterek hayranlıklarını dile getirdiler.

“Dünyanın birçok ülkesinden öğrencimiz var”

Öğrencileriyle birlikte Diyarbakır’da güzel vakit geçirdiğini belirten Okulun öğretmenlerinden Mevlüt Özdemir, “Konya Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan öğrenciler, Afrika ve Orta Asya’dan gelen öğrencilerdir.  Öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte Diyarbakır’ın tarihi ve inanç turizmini gezmeye geldik. Diyarbakır’ı oldukça beğendik. Diyarbakır’ın Peygamberler ve Sahabeler şehri olduğunu duymuştuk ama, yerinde görmemiz daha iyi oldu. Öğrenciler de burayı oldukça beğendiler. Bundan sonra buraya tekrar gelmeye çalışacağız.” dedi.

“Öğrencilerimizin birçoğu Kuran Hafızıdır”

Okullarında bir çok Kuran hafızı öğrencinin olduğunu ifade eden Özdemir, son olarak şunları söyledi: “Okulumuzdaki öğrenciler İslami eğitim konusunda oldukça bilgilidir. Bir çok öğrencimiz Kuran-ı Kerim’i ezbere biliyor. Okul başarımız da iyi seviyededir. Öğrencilerimizi bu anlamda sevindirmek için Diyarbakır’a getirdik. Diyarbakır’ı çok sevdiler. Özellikle 27 şehit sahabe ve Ulu Camiyi oldukça beğendiler.”

“Diyarbakır Peygamberler ve Sahabeler şehridir”

Diyarbakır’a ilk kez geldiğini söyleyen okul öğrencilerinden Senegalli Muhammed Abdullah ise şunları söyledi: “Biz yabancı öğrenciler olarak Konya’da okuyoruz. Okul öğrencilerimizin bazıları başka şehirlere geziye gitti. Biz de arkadaş ve öğretmenlerimizle birlikte Diyarbakır’a geldik. Diyarbakır’ı çok sevdik ve yine gelmek istiyoruz. Özellikle Sahabe ve Peygamber kabirlerini görünce daha çok etkilendim. Burası Müslüman bir şehirdir ve öyle de kalacaktır” (Ali Fidancı -İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.