Konya'ya 42 tesis

Konya'ya 42 tesis

Konya'da 42 tesisten 34'ünü temelleri Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı törenle atıldı.

 

KONYA - Mavi Tünel İçme Suyu İsale Hattı başta olmak üzere baraj, gölet ve sulama projelerinin de aralarında bulunduğu 42 tesisten 8'inin açılışı, 34'ünün toplu temel atma töreni düzenlendi.


Kültürpark'ta düzenlenen törene Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konya milletvekilleri, Konya Valisi, Devlet Su İşleri Genel Müdürü, Belediye başkanları katıldı.


Kürsüye davet edilen DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, Konya'nın Türkiye genelinde en az yağış alan il olduğunu hatırlatarak, "42 adet tesisin açılış ve temel atma töreni için burada bulunmaktayız. Bu tesisler bir adet içme suyu, bir adet 125 km'lik iletim kanalı, 11 adet sulama tesisi, 25 adet taşkın koruma, 4 adet modern sulama sistemleri olup toplam maliyetleri 610 milyon TL'dir. Bu tesisler sayesinde 33 bin 940 dekar tarım alanı suya kavuşacak,100 milyon metreküp içme suyu sağlanacak, 11 bin 600 dekar tarım alanı, 3 ilçe 28 yerleşim alanı taşkınlığa karşı korunmuş olacaktır" dedi.


DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı'nın ardından kürsüye çıkan Konya Valisi Ahmet Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek ve Konya milletvekili Ayşe Türkmenoğlu birer kısa konuşma yaptılar.


Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bugün 42 adet tesisin temel atma ve açılış töreni için burada toplanmış bulunmaktayız. Geçmiş dönemlerde bir gölet açılsa Bakanlar Kurulu'nun tüm üyeleri orada olurdu. Artık 42 tesisi açmak bile basit bir hadise haline geldi. Bunlar AK Parti Hükümeti ile Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin en önemli göstergesidir" dedi. (İlyas Yavuz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.