Körfez Ülkeleri Yahudi Cemaatleri Birliği’nin kurulmasına HAMAS'tan tepki

Körfez Ülkeleri Yahudi Cemaatleri Birliği’nin kurulmasına HAMAS'tan tepki

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), Körfez ülkelerinde, "Körfez Ülkeleri Yahudi Cemaatleri Birliği" adlı bir dernek kurulmasına sert tepki gösterdi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), siyonist işgal rejimi sözde Dışişleri Bakanlığı’nın, Körfez ülkelerinde yaşayan Yahudilerin teşkilatlanma yoluna gittiğini ve bu doğrultuda Körfez Ülkeleri Yahudi Cemaatleri Birliği adlı bir dernek kurulduğu yönündeki açıklamasına sert tepki gösterip bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

HAMAS'ın Yurt Dışı Basın Ofisi Başkanı Rafet Murra, yaptığı yazılı açıklamada, “Söz konusu karar, siyonist işgal rejiminin, Körfez bölgesindeki varlığını pekiştirmekle kalmayıp sosyal, ekonomik ve güvenlik alanlarında yaşanan istikrasızlığın artmasına yol açacak.” ifadelerine yer verdi.

Açıklamasında Murra, Körfez ülkelerinde yeni bir Yahudi örgütünün kurulmasını, işgal rejimiyle imzalanan normalleşme anlaşmaları kapsamında meydana gelen bir çöküş şeklinde değerlendirdi. Ayrıca Murra, sözde normalleşme anlaşmalarının, Filistin halkına ve haklarına telafisi zor zararlar vereceğini vurguladı.

Siyonist basınında yer alan bilgilere göre, Körfez ülkelerindeki siyonistler, “Körfez Ülkeleri Yahudi Cemaatleri Birliği" adlı bir derneğin kurulduğunu duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.