Körfez ülkeleriyle ilişkilerin kesilmesine neden olan Lübnanlı Bakan: Özür dilemeyeceğim

Körfez ülkeleriyle ilişkilerin kesilmesine neden olan Lübnanlı Bakan: Özür dilemeyeceğim

Lübnan Enformasyon Bakanı George Kordahi, Suudi'nin Yemen politikasına ilişkin sözlerinden dolayı özür dilemeyeceği ve istifa etmeyeceğini söyledi.

Beyrut ile Basra Körfezi'ndeki Arap ülkeleri arasındaki diplomatik skandalın suçlusu haline gelen Lübnan Enformasyon Bakanı George Kordahi, Al Mayadeen TV kanalına konuştu.

Kordahi, "Suudi Arabistan'ın Yemen'deki politikasıyla ilgili sözlerim için istifa edip özür dilemeyeceğim." dedi.

Başbakan Necip Mikati, geçtiğimiz günlerde Kordahi'ye çağrıda bulunarak, "Lübnan'ın içinde bulunduğu durumu değerlendirmesini ve ulusal çıkarları popülist sloganların üstünde tutmasını" istemişti.

Mikati, "Kordahi'nin tavrı nedeniyle Lübnan, Basra Körfezi Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi [KİK] tarafından boykot tehdidi altında." demişti.

Büyükelçilerin sınır dışı edilmesi

Kordahi, henüz bakanlığa getirilmeden önce 5 Ağustos'ta Al Jazeera TV kanalında bir programa katılmış, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Yemen politikasını eleştirmişti. Bu açıklamalar son günlerde bazı basın organlarında işlendi ve diplomatik krize neden oldu.

Suudi ve Bahreyn yönetimi, Kordahi'nin açıklamalarının basında geniş yer bulmasının ardından 29 Ekim'de Riyad ve Manama'daki Lübnan büyükelçilerini istenmeyen kişi ilan ederek, anavatanlarına dönmeleri için 48 saat süre verdi.

Ardından Kuveyt, Beyrut'taki diplomatik misyon şefini geri çağırdı ve Lübnan Maslahatgüzarı'nın ülkeyi terk etmesini istedi. BAE ayrıca diplomatlarına Beyrut'tan ayrılmalarını emretti ve vatandaşlarına Lübnan'a seyahat etmekten kaçınmalarını tavsiye etti.

Ayrıca Suudi hükümeti, Lübnan'dan sebze ve meyve ithalatını askıya alarak Lübnan ekonomisini daha da zora soktu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.