Körfez’de kutlu doğum heyecanı

Körfez’de kutlu doğum heyecanı

Peygamber Sevdalıları Platformu Kocaeli’nin Körfez ilçesinde ilk kez Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Kocaeli İl Koordinatörlüğü ilk defa Körfez ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinliğe katılan vatandaşların coşkusu dikkat çekti.

Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Gazeteci-Yazar Mehmet Zülküf Yel, Eğitimci Nurettin Bilgiç, İzmit Umut-Der Başkanı İzzet Kazak, Körfez Umut-Der Şube Başkanı Ahmet Kazak, Kartepe Umut-Der Başkanı Abdulhalim Polat, HÜDA PAR Kartepe İlçe Başkanı Ahmet Polat ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Salih Kılıç'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yunus Şani’nin okuduğu Mevlid-i Şerif salonda duygulu anlar yaşattı. Körfez Tiyatro Ekibi’nin sergilediği performans katılımcıların beğenisini topladı. Grup Şüheda’nın seslendirdiği ezgileri katılımcılar ilgiyle dinledi.

Programın açılış konuşmasını Eğitimci Nurettin Bilgiç yaptı. İzmit Umut-Der’in Kutlu Doğum etkinlikleri dışında birçok faydalı faaliyet gerçekleştirdiğini belirten Bilgiç, Peygamber Sevdalıları Platformunun 2007 yılından bu yana yurdun güneyinden-kuzeyine, doğusundan-batısına Peygamber (sav)’in anısına pek çok etkinlik düzenlediğini söyledi.

Bilgiç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçen sene 320 köy, belde ve şehir merkezlerinde Kutlu Doğum etkinlikleri düzenledi. İnşallah şu ana kadar da 300 yerleşim alanı etkinlik düzenlemek için Platforma başvuruda bulundu. Bu seneki Kutlu Doğum etkinliklerinin ismi ‘Eşsiz Önder Hz. Peygamber’dir. Önder demek Kur’an-ı Kerim’de imam olarak geçiyor. Allah (c.c) ‘onların hepsini emrimiz doğrultusunda, yol gösteren önderler, imamlar yaptık’ derken, gönderdiği peygamberlerini kast ediyor. O gün her grup insanın önderinin takip ettiği ardı sıra toplanma yerine gider. Önderleri ne hak etmişse takipçileri de onu hak eder. Onun için biz müminler diyoruz ki, ‘Eşsiz önderimiz’ yakutu mercanımız, canu cananımız Hz. Muhammed (sav)'dir”

Müslümanların başına gelen felaketlerin sebebinin, Peygamberlerinin izinden gitmemeleri olduğunu belirten Gazeteci Yazar M. Zülküf Yel, Allah'u Teâlâ'nın insanları kendisine kulluk edilmesi için yarattığını ifade etti. Yel, “Yani kendisine kul olalım diye bizleri yaratmıştır. Daha sonra bu kulluk görevi nasıl yapılır. Bunun öğretilmesi amacıyla hidayet önderleri olan peygamberler insanlığa gönderilmiştir. Peygamberler insanlar için imamdır. Peygamberler insanlar için yol göstericidir. Bu dünyadaki misyonumuzu, nasıl icra edeceğimizi imamlarımız olan peygamberler bizlere öğretmiştir. Tarih boyunca bu hep böyle süre gelmiştir. Yani eğer ki biz Allah'u Teala'nın rızasını kazanmak istiyorsak, yaratılış misyonumuza uygun bir hayat ortaya koymak istiyorsak, hiç şüphesiz Allah'u Teala'nın göndermiş olduğu elçileri takip etmemiz ve onların getirmiş olduğu buyruklara uymamız lazımdır. Ve nihayetinde Resulullah (sav) efendimiz insanlığın önderi olarak, peygamberlerin imamı olarak, bizlere yani bütün insanlığa gönderildi.” Dedi.

Programda,  Kutlu Doğum Siyer Sınavında il bazında dereceye girenlerin ödülleri verildi.

Program yapılan duanın ardından, katılımcılara Kur’an-ı Kerim hediye edilmesiyle son buldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.