Korkut ilçe merkezi karantinaya alındı

Korkut ilçe merkezi karantinaya alındı

Muş'un Korkut ilçe merkezinin, büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı tespit edilmesi nedeniyle karantinaya alındığı belirtildi.

MUŞ - Korkut İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimlerince tespit edilen Şap hastalığı nedeniyle ilçe merkezine hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı.

 

İlçe Müdürlüğünde görev yapan Veteriner Hekimlerden Mesut Vatansever ve Erkan Ay tarafından şap şüphesi bulunan büyükbaş hayvanlardan alınan numuneler, Elazığ Veteriner Kontrol Şap Enstitüsüne gönderildi.

 

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alparslan Kenger, "Veteriner hekimlerimizce rutin kontroller neticesinde ilçemizde bulunan büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı belirtilerine rastlanılmıştır. Şap hastalığı belirtisinden dolayı ilçemiz merkezinde karantina uygulanmıştır. İlçemize hayvan giriş ve çıkışları engellenerek tedbirler alınmıştır. Büyükbaş hayvan işletmelerini dezenfeksiyon amacıyla (şap virüsünü nötralize etmek için) hayvan ahırlarında dezenfeksiyon işlemi uygulanarak, ilçe merkezindeki çiftçilerimize şap hastalığı hakkında gerekli bilgiler de verilmiştir. Hastalıkla ilgili numuneler alınarak Elazığ Veteriner Kontrol Şap Enstitüsüne türü belirlenmek üzere gönderilmiştir. Takip ve kontrollere aralıksız devam edilecektir'' dedi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler