KOSGEB e-Akademi dönemi başlıyor

KOSGEB e-Akademi dönemi başlıyor

KOSGEB tarafından verilen girişimcilik eğitimlerinin bundan sonra "KOSGEB e-Akademi" üzerinden verilebileceği belirtildi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Anadolu Üniversitesi arasında, 1 Kasım 2011 tarihinde girişimcilik programında uzaktan öğrenim altyapısı ve materyallerinin kullanılmasını amaçlayan iş birliği protokolü imzalanmıştı.

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, düzenlenen protokol imza töreninde, uzaktan eğitim anlamında ciddi tecrübesi olan Anadolu Üniversitesi ile KOSGEB'in yıllardır yürüttüğü girişimcilik eğitimini daha etkin hale getirmek için iş birliği yaptıklarını söylemişti ve bu işbirliği bugünlerde nihayete erip modern eğitim sistemine KOSGEB de geçmiş oldu.

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, e-Akademi uzaktan eğitim sisteminin tanıtımı hakkında kurumun web sitesinde yayınlanan tanıtım videosunda şu ifadelere yer verdi: "KOSGEB olarak girişimcilik kültürünün ve eko sisteminin ülkemizde yaygınlaşmasına büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede 2010 yılından bu yana ülkemizin genç girişimcilerinin parlak fikirlerini ekonomiye kazandırmak için eğitimler veriyor finansal destekler sağlamaya devam ediyoruz. Bu güne kadar 1,5 milyon girişimci adayımıza uygulamalı girişimci eğitimlerini verdik, bunlar arasında da işini kurmak isteyen girişimci adaylarına da 2 milyar TL destek sağladık."

"KOSGEB e-Akademi" uzaktan eğitim sistemindeki yenilikler neler?

KOSGEB bu güne kadar Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini belirli kurum ve kuruluşlar vasıtasıyla vermekteydi. Bundan sonra modern eğitim teknikleri ile daha fazla girişimciye, daha etkin, kolay ve esnek bir girişimcilik eğitimi sunuluyor. Bundan sonra Uzaktan Girişimcilik Eğitimleri https://lms.kosgeb.gov.tr/ internet sitesinden ücretsiz olarak verilecek.

Yeni sistemde anlatımlı ders videoları, interaktif ve etkileşimli ders içerikleri, e-Kitap ve sınav soruları yer alıyor. Girişimci adayları, KOSGEB tarafından eğitim müfredatı olarak hazırlamış olduğu "KOSGEB Girişimcilik El Kitabı" kitabına da e-Akademi üzerinden mobil telefonları, tabletleri ve bilgisayarları aracılığı ile istedikleri zaman ulaşabilecek. 

Eğitim programlarını tamamlayan girişimci adaylarına eski sistemde kâğıt belge olarak sunulan Eğitime Katılım Belgesi artık Online e-Belge olarak oluşturulacak ve bu belgeye sahip olanlarda iş planları ve iş modelleri çerçevesinde yeni girişimci desteğinden yararlanabilecekler. Geliştirilen bu sistemle girişimci adaylarının yer ve zaman kısıtlaması olmadan girişimcilik eğitimlerini alabilecek.

Girişimcilik programının amacı

Girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve becerilerini geliştirmek, başarılı iş planlarını/iş modellerini ödüllendirmek, girişimcilik ekosisteminde yer alan aktörler arası işbirliğini arttırmak, yeni kurulan işletmelerin en kırılgan oldukları dönemde hayatta kalma oranının arttırılmasına katkı sağlayacak yapıların ve ulusal plan ve programlar doğrultusunda yeni işletmelerin kurulmasını ve sürdürülmesini sağlamaktır.

Yeni Girişimci Eğitim Programlarında; Geleneksel Girişimci Eğitimi ve İleri Girişimci Eğitimi olmak üzere iki alt programdan oluşuyor.

Geleneksel Girişimci Eğitimi

Geleneksel Girişimci Eğitimi, girişimcilerin iş kurma ve yürütme konusunda bilgi sahibi olmaları, bu süreçte rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve iş fikirlerine yönelik iş modelini hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla sağlanır. Bu eğitimi hem geleneksel sektörlerde işyeri açmak isteyen girişimciler hem de İleri Girişimci Eğitimine katılmak isteyen girişimcilere yöneliktir.

İleri Girişimci Eğitimi

İleri Girişimci Eğitimi yenilikçi, orta yüksek/ileri teknoloji düzeyindeki sektörler ile imalat sektöründe faaliyet gösterecek girişimcilerin ihtiyaç duyabilecekleri bilgilerin kazandırılması amaçlanmaktadır. "İleri Girişimci Programı Faaliyet Konuları Tablosu’nda yer alan sektörlerde işyeri açarak, Türkiye'nin küresel piyasalarda rekabet edebilmesine olanak sağlayacak, ihracat kabiliyeti olan, istihdam potansiyeli yüksek, marka değeri oluşturabilecek, yenilikçi ve teknoloji alt yapısına sahip sektörlerde yer alan işletmelerin sayısının artırılmasını hedefleyen İleri Girişimcilik Programına başvurmak isteyen girişimcilere yönelik olarak hazırlanmıştır.

10 adımda girişimcilik eğitimini tamamlama

1. Sisteme giriş yapabilmek için "Giriş Yap" düğmesine tıklayın. 

2. e-Devlet bilgileriniz ile sisteme giriş yapmak için "e-Devlet ile Giriş" butonuna tıklayabilirsiniz.

3. Katılmak istediğiniz eğitimi seçmek için üste menüden Tüm Eğitimler’e ya da Eğitim Kategorisi altındaki başlıklara tıklayabilirsiniz.

4. Kategoriler altında almak istediğiniz eğitimi seçmek için üzerine tıklayın.

5. Geleneksel Girişimcilik Eğitimine başlayabilmek için kendinizi derse kayıt edebilirsiniz.             

6. İleri Girişimcilik Eğitimine kayıt olabilmeniz için öncelikle Geleneksel Girişimcilik Eğitimini tamamlamanız gerekmektedir.

7. İçeriklerin kullanımı ile ilgili bilgi almak için Sistem Kullanımı başlığını inceleyin.

8. Etkinlikleri tamamladığınızı, karşısında beliren yeşil onay işareti ile görebilirsiniz.

9. Bu ifade, bir önceki etkinliği tamamlamanız gerektiğini belirtmektedir. Video 1.1’i tamamlamayan kursiyer Video 1.2’ye erişim sağlayamaz.

10. Eğitimdeki tüm etkinlikleri tamamladığınızda bu ifadeyi göreceksiniz.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.