Kosova'daki FETÖ operasyonu

Kosova'daki FETÖ operasyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kosova'daki FETÖ operasyonuna yönelik, "FETÖ'cüler nereye kaçarsa kaçsın soluğumuz enselerindedir." dedi.

AK Parti Hatay İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ, faaliyet gösterdiği ülkelerin tamamında Türkiye’nin aleyhinde ne varsa hepsinin içinde, hatta önünde yer alıyor. Bölücü teröristleri nasıl gizlendikleri yerlerde bulup imha ediyorsak FETÖ’cüleri de birer birer paketleyip ülkemize getiriyoruz. Kosova’daki son operasyon, ne ilktir ne de son olacaktır.” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Hatay 6'ncı Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede partililere hitaben bir konuşma yaptı.

“Milleti terör belasından muhakkak kurtaracağız”

“Türkiye’yi terör belasından muhakkak kurtaracağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bölgedeki kardeşlerimizin çoluğuna, çocuğuna, evine, barkına musallat olan bu katiller sürüsünü artık tarihin çöp sepetine atacağız. Bu hedefe ulaşmak için, ister sınırlarımız içinde, ister sınırlarımız dışında olsun, hiç fark etmez, tespit ettiğimiz her teröristi etkisiz hâle getirerek yolumuza devam edeceğiz. Sırtlarını dayadıkları güçlere güvenenler, çok yakında acı gerçeklerle tanışacaklar.”

“Terör örgütleriyle mücadelemizi aralıksız bir şekilde sürdüreceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan “FETÖ, faaliyet gösterdiği ülkelerin tamamında Türkiye’nin aleyhinde ne varsa, hepsinin içinde, hatta önünde yer alıyor. Bölücü teröristleri nasıl gizlendikleri yerlerde bulup imha ediyorsak, FETÖ’cüleri de birer birer paketleyip ülkemize getiriyoruz. Kosova’daki son operasyon, ne ilktir ne de son olacaktır. İnşallah bu tarz başarılı operasyonların devamı gelecektir. FETÖ ihanet çetesinin mensupları, dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar, soluğumuz enselerindedir.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ’yle mücadeleyi, ne kadar sürerse ve nereye kadar giderse oraya kadar sürdürmekte kararlıyız. Bu mücadelede yanlış yapanları, işi sulandıranları, suçluları koruyanları, asıl hainleri bırakıp gariban insanların üstüne çullananları görür, duyar, tespit edersek onların da yakalarına yapışmaktan asla çekinmeyiz. Türkiye’nin bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet girişimine maruz kalmaması için, ne FETÖ’ye ne de benzer yapılanmalara asla geçit vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kosova Başbakanı'na tepki

Erdoğan şunları söyledi: "Ben buradan Kosova Cumhurbaşkanı'na teşekkür ediyorum ama Başbakanı'na da yazıklar olsun diyorum. FETÖ'nün bu mensuplarını bize veren istihbaratçıları, içişleri bakanını görevden almak tarihi bir hatadır. Onlar görevini yaptı ama sen onların ailelerini kabul etmek suretiyle Elysée Sarayı'nda ne yapıldıysa onu yaptın. Kosova'yı ABD'den sonra kabul eden ikinci ülke Türkiye. Sen bunu nasıl yaparsın. Yunanistan olayı, şahsımı vurmaya gelen malum kişiler, kaçtılar Yunanistan'a, ondan sonra Çipras ile konuştuğumuzda '10-15 gün içinde halledeceğiz.' dedi aylar, yıllar geçti halledecek. Geçen de sınır ihlali yapan subayı biz yakaladık, batı ayağa kalktı. Kusura bakmayın, biz yargı devletiyiz. Bunlar şu anda yargıda. Yargı ne karar verirse odur. Sizin yargınız var da bizim yargımız yok mu? Hepsi her taraftan saldırıyor. Bu teröristler için Çipras'a bir şey söylemediniz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, “Ayrım yapmaksızın terör örgütlerinin tamamıyla mücadelemizi, tavizsiz ve aralıksız bir şekilde sürdüreceğiz. Türkiye’yi, dünyanın ve bölgemizin içinden geçtiği tarihî dönüşümün dışına itmek, hatta menüsüne koymak isteyenlere cevabımızı hem sahada hem masada veriyoruz, vermeye devam edeceğiz.” değerlendirmelerinde bulundu.

İLKHA








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler