Kötü öğrenci yoktur, kötülüğe itilmiş öğrenci vardır

Kötü öğrenci yoktur, kötülüğe itilmiş öğrenci vardır

Batman’ın Sason ilçesinde düzenlenen programda konuşan Eğitimci-Yazar Halit Ertuğrul, “Kötü öğrenci yoktur, kötülüğe itilmiş öğrenci vardır.” dedi.

Batman’ın Sason ilçesi Yunus Emre Ortaokulu konferans salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ile aday öğretmenlere yönelik, öğretmen gelişim programı kapsamında bir konferans düzenlendi.

Konferansta bir konuşma yapan Eğitimci-Yazar Halit Ertuğrul, başarıda öğretmenlerin rolünü kendi hayatından kesitlerle anlattı.

Kendisinin de 40 yıldır milli eğitimin çeşitli kademelerinde çalışan bir eğitimci olduğunu ifade eden Ertuğrul, meslek hayatı boyunca her zaman öğrencilere hüsn-ü zan ile yaklaştığını ve bu yöntemlerle birçok öğrenciyi kazandığını söyledi.Bir eğitimcinin öğrencisine, çocuklarına en iyi rol model olması gerektiğine dikkat çeken Ertuğrul, "Öğrenciye, çocuğunuza ne anlatırsanız anlatın, o sizin yaptıklarınızı yapar, o yüzden öğrencilerimize hareketlerimizle örnek olmalıyız. Kötü öğrenci yoktur, kötülüğe itilmiş öğrenci vardır. Biz öğrencilerimizin yapmış oldukları yanlış davranışları, kendi olumlu davranışlarımız ve yöntemlerimizle düzeltebiliriz." diye konuştu.Konferansa katılan İlçe Cumhuriyet Savcısı Abidin Yücesan, konferansın sonunda yazar Ertuğrul'a günün anısına bir teşekkür plaketi verdi.Konferansa savcı Yücesan’ın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Emrah Demirbağ, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Sıddık Bozkurt, ilçedeki aday öğretmenler ve idareciler katıldı.

Yazar Ertuğrul, konferansın sonunda kitaplarını imzaladı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler