Köy kavgasına helikopterli müdahale

Köy kavgasına helikopterli müdahale

Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı bir köyde bu sabah yaşanan silahlı saldırıda, bir kişi hayatını kaybetti, biri asker 8 kişi yaralandı. Kavgaya yapılan helikopterli müdahalede bazı askerler de yaralandı.

Bismil’e bağlı Çepikli köyünde bugün sabah saatlerinde meydana gelen silahlı saldırı olayında bir kişi hayatını kaybetti, biri asker 8 kişi de yaralandı. Asker ve polisin köye girmesine izin verilmemesi üzerine asker helikopter desteğiyle köye girerek olaylara müdahale etti. Müdahale sırasında bazı askerler de yaralandı.

 

Edinilen bilgilere göre, bugün sabah saat 08.00 sıralarında Çepikli köyünde C.U. isimli bir kişi, Ali Demirkapu.’nun (54) evine silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda Ali Demirkapu olay yerinde hayatını kaybederken yaralı olarak hastaneye kaldırılan Nihat Sevim (37) de hayatını kaybetti.

 

Saldırı sırasında Nevruz (19), Remziye (55), Muhammed Ali (27), Aynur (23), Ayşe (22) Demirkapu, Mehmet Karataş (34), Hüseyin Aksu (61) ise yaraladı. Ayrıca ayağına taş isabet eden Halil Kandemir isimli askerde yaralandı. Yaralı asker askeri helikopterle hastaneye kaldırılırken, diğer yaralılar köy girişinde bekleyen ambulanslarla Bismil’e götürüldü, yaralılardan bazıları ise buradan Diyarbakır’a sevk edildi.

 

Köyde ateşe verilen 3 evi söndürmek isteyen itfaiye ekipleri köylüler tarafından engellendi. Yanan evler TOMA ile söndürüldü. Olayın ardından köye girişlere izin verilmiyor.

 

8 ayrı helikopterle köye asker sevkiyatı yapıldı. Ayrıca köye çok sayıda zırhlı askeri araç da sevk edildi. Köydeki gerginlik sürüyor. (Mehmet Fatih Akgül - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.