Köy köy dolaşıp ücretsiz sağlık hizmeti veriyorlar

Köy köy dolaşıp ücretsiz sağlık hizmeti veriyorlar

Muş'ta özel bir hastanede çalışan 5 doktor, köyleri gezip vatandaşlara, gönüllü olarak ücretsiz sağlık hizmetinde bulunuyorlar.

Muş'ta özel bir hastanede görev yapan nöroloji, dâhiliye, çocuk hastalıkları, kardiyoloji uzmanı ve başhekim, kırsal kesimlerde hastaneye gelemeyen hastaları hafta sonları dolaşarak ücretsiz muayene ediyorlar.

Ambulans eşliğinde köy köy gezen doktorlar, hastaları tek tek evlerinde ziyaret ederek muayene ediyorlar. Evde tedavilerini yapamadıkları hastaları ambulansla hastaneye kaldıran doktorlar, burada gerekli tetkikleri yaptıktan sonra gerekli tedaviyi ücretsiz olarak yapıyorlar.

Geçtiğimiz hafta sonunda merkeze bağlı Kıyık köyüne giden doktorlar, taziye evinde toplanan vatandaşları tek tek sağlık taramasından geçirdikten sonra köylülere bilgilendirmede bulundular. Doktorlar, köyde muayene edemedikleri hastaları ise hastaneye davet ederek orada ücretsiz olarak tetkiklerini yapacaklarını söylediler.

Öte yandan taziye evine gelemeyen yaşlı ve yatalak hastaları da evlerinde ziyaret eden doktorlar, hastaların muayenelerini evlerinde yapıyor.

Başhekim Sinan Kaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sorumluluk kampanyası" adı altında hastaneye ulaşamayan hastalar için doktorları hastaların ayağına getirdiklerini belirtti.

Kaya, "Birkaç köy dolaştık, onlarla ilgili olumlu geri dönüşler aldık. Hastalar, gelip taramalarını yapıyorlar. En azından bir bilgi edinmek için muayenelerini yaptırabiliyorlar. Bize gelemeyen hastaları evlerinde ziyaret ediyoruz. Köye ambulansla beraber geldik. Acil durumu olan hastaları ambulansımızla beraber gereken tedaviyi yapmak için hastaneye götürüyoruz. Çocuk doktorumuz, kardiyoloji uzmanı, dâhiliye uzmanı, nöroloji uzmanı ve benimle birlikte 5 doktor ile geldik. Köyde halkın yoğun ilgisini gördük." dedi.

"Bölge halkıyla tanışma fırsatı da bulduk"

Nöroloji Uzmanı Durmuş Ali Şahin, muayenenin yanında bölge halkıyla tanışma fırsatı da bulduklarını dile getirerek, "Bugün doktor arkadaşlar ve sağlık ekimizle birlikte kırsal köylere geldik. Burada sağlık hizmetini almakta zorlanan hastalara sağlık hizmetini veriyoruz. Ayrıca bölge halkıyla tanışıp verebileceğimiz sağlık hizmetlerini görmek için buraya geldik. Çok iyi oldu. Köy halkı bizimle çok iyi ilgilendi. Biz, köyde mevcut hastalara baktık ve bazı hastalarla ilgili yönlendirmelerde bulunduk." ifadelerini kullandı.

"Elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz"

Dâhiliye Uzmanı Hasan Güney, şöyle konuştu: "Muş, kışı sert geçen bir bölgemiz. Hastaların gerek devlet hastanesine gerekse bizim hastanemize ulaşma da zorluk çekiyorlar. Biz de bir nebze faydalı olur düşüncesiyle hafta sonlarımızda gerek yakın gerekse uzak köylere gidip hastaları evlerinde muayene ediyoruz. Tedavi imkânımız varsa tedavi ediyoruz, hastaneye yatma durumu olursa ambulansımızla devlet hastanesine ya da kendi hastanemize götürüyoruz. Sosyal sorumluluk çerçevesinde elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz."

"Evde oturmak yerine insanlara faydalı olmayı tercih ettik"

Hafta sonunda evde oturmak yerine şifa dağıtmayı tercih ettiklerini kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Atilla İçli de "Hastanelerdeki diğer hekim arkadaşlarla birlikte kışın sert geçtiği Muş'ta 'sosyal sorumluluk' projesi çerçevesinde köyleri ziyaret etmeyi amaçladık. Köyde ücretsiz bir şekilde sağlık taraması yapmak amacıyla hastaları muayene ettik. Merkeze ulaşamayan hastalara bir faydamız olur düşüncesiyle köye geldik. Burada tarama yaptığımız hastaları ücretsiz bir şekilde hastanemize geldiklerinde de kendilerine yardımcı olacağımızı belirttik. Hafta sonunu faydalı bir şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Evde oturmak yerine insanlara faydalı olmak adına köylerimize hizmet etmek için buralara geldik.” diye belirtti.

Köy Muhtarı Mustafa Sönmez ise memnuniyetini dile getirerek, şunları kaydetti: "Bu bizi oldukça memnun etti. İnşallah bu bizim köy ile sınırlı kalmaz ve bütün kırsal kesimlerdeki köylerin hepsini kapsar. Muş, kışı çok çetin geçen bir ildir. Burada hastaneye gidemeyen yatalak hastalar var. Bunlar için bulunmaz bir nimet oldu."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.