Köy ve mezralarımızı daha yaşanılabilir bir hale getirme çabası içindeyiz

Köy ve mezralarımızı daha yaşanılabilir bir hale getirme çabası içindeyiz

Bingöl’de köy ziyaretlerinde konuşan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, “Köylerimizi ve mezralarımızı daha yaşanabilir bir hale getirme çabası içindeyiz. Tüm çabamız, insanımızın rahatı ve huzuru içindir.” dedi.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, köy ziyaretleri kapsamında Merkez Şaban ve Yelesen köylerini ziyaret etti.

Merkez Şaban Köyü ile başlayan köy ziyaretleri programında Vali Ekinci, Köy Muhtarı Mahmut Buluş ve köy sakinleri tarafından karşılandı. 

Ziyaret programı kapsamında Vali Ekinci, Şaban köyü sakinleri ile bir araya geldi. Toplantıda köy muhtarı ve köy sakinleri tek tek söz alarak sorunlarını ve taleplerini dile getirdiler.

Köydeki sorunları dinleyen Vali Ekinci burada yaptığı konuşmada, “Periyodik olarak devam eden köy ziyaretleri programı kapsamında bugün, kurum müdürlerimizle birlikte sizleri ziyaret etmek ve sizlerle sohbet etmek; varsa sorunlarınızı ve taleplerinizi dinlemek için geldik. Köylülerimizle tanışmak, kaynaşmak ve yüz yüze diyaloglar ile sorunları, talepleri ve önerileri dinlemek için köylerimizi ziyaret ediyoruz. Vatandaşımızın ayağına gitmek, varsa sorunları yerinde görmek ve önerileri dinlemek açısından bu ziyaretlerin verimli olduğunu düşünüyorum. Köylerimizin sorunları, sıkıntıları, eksikleri olabilir. Bu sorunları imkânlarımız ölçüsünde çözme, köylerimizi ve mezralarımızı daha yaşanabilir bir hale getirme çabası içindeyiz. Tüm çabamız, insanımızın rahatı ve huzuru içindir.” dedi.

Köy ziyaretlerinde vatandaşların gösterdiği sıcaklığa ve içtenliğe de değinen Vali Ekinci, “Hamdolsun gittiğimiz her köyde birbirinden değerli köylülerimizin yoğun ilgisi ve misafirperverliği ile karşılaşıyoruz. Bunlar bizim değerlerimizdir. Bu insani hasletleri, örf ve adetleri yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak için birbirimize daha yakın durmalıyız. Bizleri güçlü ve farklı kılacak olan şey, birliğimiz, beraberliğimiz, muhabbetimiz, kardeşliğimiz ve paylaşma duygularımızdır.”  diye konuştu.

Vali Ekinci daha sonra, 2019 yılı içinde yapımı tamamlanan Aşağıköy-Ortaköy-Şaban-Yelesen-Çiris Grup köy yoluna ait 3 adet menfez ve 600 m3 tahkimat duvarı yapım çalışmalarını yerinde inceledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Enes Üçgül’den köy ile ilgili tamamlanan ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Köy ziyaretleri kapsamında ikinci olarak Yelesen köyü ziyaret edildi. Vali Ekinci ve beraberindeki heyeti, köy Muhtarı Ahmet Buluğ ve köy sakinleri karşıladı. Yelesen köylüleri ile bir araya gelen Vali Ekinci, muhtar ve köy sakinlerinden sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Köylülerle buluşma sonrasında Vali Ekinci, 2019 yılı içinde tamamlanan Aşağıköy-Ortaköy-Şaban-Yelesen-Çiris Grup köy yoluna ait Yelesen Köyü Yayla Yolu 3 Km. Tesviye Yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Vatandaşlar ise Vali Ekinci’nin köy ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti ifade ederek sorunlarını direkt aktarma fırsatı buldukları için teşekkür ettiler.

Vali Kadir Ekinci’nin köy ziyaretleri programına İl Genel Meclis Başkanı Hasan Basatemur, İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Enes Üçgül ve İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler