Köylerde de Dünya Kudüs Günü etkinliği

Köylerde de Dünya Kudüs Günü etkinliği

Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Abacılar köyünde İrşad-Der’ in düzenlemiş olduğu Dünya Kudüs Günü etkinliğinde, başta Kudüs ve zulüm altında olan bütün Müslümanların zulüm ve esaretten kurtulmaları için dualar edildi.

Her yıl Ramazan ayının son cumasında idrak edilen Dünya Kudüs Günü nedeniyle, Hani ilçesine bağlı Abacılar köyünde etkinlik düzenlendi. İrşad-Der tarafından düzenlenen etkinlikte dernek adına bir konuşma yapan Hanefi Bağcı, başta Kudüs ve zulüm altında olan bütün Müslümanların zulüm ve esaretten kurtulmalarını umut ettiğini söyledi.

Bağcı, Kudüs’ün İslam’ın vahdetine vesile olacağını Abacılar İRŞA-DER olarak Ümmet’in vahdeti için çalışacaklarını ve ellerinden gelen bütün gayreti sarf edeceklerini söyledi.

Bağcı asla mezhep taassubu yapmayacaklarının altını çizerek, “Bizler Kudüs’ü savunan direniş eksenini destekliyor onların asla mezhep ve meşreplerine bakmıyoruz.” Dedi.

Bağcı konuşmasının devamında, “Bizler halkımızın direniş eksenini, daha yakından tanımalarını sağlama adına direniş ekseninin marşlarını sinevizyon aracılığıyla sizlerle paylaşıyoruz. Ümmet’in ihtilafı yapaydır, Bu ihtilafı hep birlikte vahdete çevireceğiz Allah’ın izniyle.”  İfadelerine yer verdi.

Bağcı son olarak, “Bizler Allah’ı, Kıblesi, kitabı ve Resul’ü birken asla Suni ve yapay ihtilaflara düşmeyeceğiz. Küfrün tefrika silahını vahdet kalkanıyla bozacağız ve dünya Kudüs Günü’nü Allah’ın izniyle her yıl düzenleyeceğiz. Allah bizlere bugünü hediye eden merhum imam Humeyni’ye rahmet etsin. Cennetiyle mükâfatlandırsın İmam Humeyni ömrünü küfre karşı savaş ve tefrikayla mücadele ile geçirdi.” İfadelerini kaydetti.

“Vallahi İzzet ve Şeref Vahdettedir”

Düzenlenen etkinlikte bölgenin tanınmış seydalarından Molla Aziz günün anlam ve önemi hakkında konuşma yaptı. Molla Aziz konuşmasında Kudüs’ün tüm Müslümanlara ait olduğunu belirterek, “Müslümanlar onun esaretinden sorumludur. Kudüs’ün özgürleşmesi için ümmet içerisindeki yapay ihtilafı bırakıp küfre karşı birleşmelidir. İntifada Hamas ve diğer İslami hareketler aslında Siyonistlerin sadece şişirilmiş bir balon olduğunu bütün dünyaya gösterdi.”  İfadelerini kullandı.

Daha sonra İslami camialara seslenen Molla Aziz,  “Gelin bütün ihtilaflarınızı bir kenara bırakın ve asıl düşmana yönelin Vallahi izzet ve şeref vahdettedir.” İfadelerine yer verdi.

Ayrıca köy meydanında toplanan program katılımcılarına kurulan sinevizyon gösteriminde Ömer Muhtar’ın mücadelesini anlatan film izletirildi. Ardından sahur salasının okunmasıyla beraber köy halkı memnun bir şekilde dağıldı. Son olarak çeşitli ikramların yapıldığı program büyük bir memnuniyet içerisinde sona erdi.  (Yunus Sırat-İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler