Köylerde Hırka-i Şerif sevinci

Köylerde Hırka-i Şerif sevinci

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Sarıbuğday (Pirema) köyünde ilk defa ziyarete açılan Hırka-i Şerif çevre köylerden de katılımla gözyaşları içinde ziyaret edildi.

DİYARBAKIR - Silvan ilçesine yaklaşık olarak 20 km uzaklıkta bulunan Sarıbuğday (Pirema) köyünde ilk defa halkın ziyaretine açılan peygamberimiz Hırka-i Şerifi yoğun ilgi gördü. İkindi namazından sonra bayanların, iftardan sonra da erkeklerin yaptığı Hırka-i Şerif ziyaretinde bazı peygamber aşıklarının duygulu anlar gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

 

Çevre köylerden de katılımın olduğu ziyarette, okunan mevlidin ardında 350 kişilik bir iftar yemeği verildi.

 

Ziyaret esnasında kısa bir konuşma yapan Molla Ebedin Demir, Allah'u Teala bütün Müslümanların namazını ve orucunu kabul etmesini, bu Hırka-i Şerif'in ziyaretini Rasulullah'ın mahşerde görülmesine ve Havz-ı Kevser'de onunla buluşmaya vesile kılmasını diledi.

 

Demir konuşmasını şöyle sürdürdü. "Resulullah'a düşmanlık eden Abdullah Bin Selul vefat sırasında oğluna, 'git peygamberin elbisesini getir giyeyim kabirde azap görmeyeyim' der. Bunun üzerine Hz Ömer itiraz edince Hz Muhammed (sav), 'bırak o yetmiş tane peygamberin elbisesini giyse bile Allah'ın azabından kurtulamaz çünkü onların imanı yok' diye cevap verir. Ehli küfür peygamberin elbisesine nasıl muhtaçsa biz iman ehli müminler de ona daha çok layığız yeter ki ona uyalım" diye konuştu. (Yusuf Batı - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.