Köylerde Kutlu Doğum coşkusu sürüyor

Köylerde Kutlu Doğum coşkusu sürüyor

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine bağlı Kumluca Köyünde düzenlenen Kutlu Doğum programında, çocuklarımızı Muhammed-i terbiye ile yetiştirmemiz gerektiği vurgulandı.

AĞRI - Peygamber Sevdalıları Taşlıçay ilçesine bağlı Kumluca köyünde düzenlediği Kutlu Doğum programı köylülerin yoğun ilgisi ile gerçekleşti. Sunuculuğunu Suat Noğay’ın yaptığı program, köy imamı Bünyamin Arvasi hocanın Kur-an’ı Kerim tilaveti ile başladı, Vahdet Çocuk İlahi Grubu mevlithanlarının okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti.

 

Mevlid-i Şerif’in okunmasının ardından sahneye çıkan Vahdet İlahi Grubu peygamberimizi konu alan ilahi ve ezgiler seslendirdi. Köy halkının da eşlik ettiği ilahilerin hemen ardından konuşmacı olarak Kumluca köyü imamı Bünyamin Arvasi hoca platforma çıktı. Arvasi, Kürtçe yaptığı konuşmasında bugün toplanma amaçlarının alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’i anmak ve onu anlamak olduğunu vurguladı.

 

Bünyamin hoca kısa süren konuşmasında “Bugün biraz soğuk olsa da, yağan yağmurdan dolayı ıslansak da zahmetimiz arttıkça sevap ve mükâfatımız artacaktır. Biz üşüsek bile kalbimizdeki Allah ve Resulünün aşkı bizi ısıtmaya yeterlidir. Bu yüzden çektiğimiz bu zahmetler bize engel değildir. Allah resulü Hz. Muhammed Efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde kim bana bir kez salâvat getirirse Allah (c.c.) okunan bu salâvattan dolayı bir melek görevlendirir ve okunan o salâvatı Peygamber Efendimize iletir”  dedi.

 

Bünyamin Arvasi hocanın Kürtçe konuşmasından sonra Vahdet ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle devam eden programa konuşmacı olarak katılan Orhan Zeren Hoca Türkçe yaptığı konuşmasında, “Eğer ki çocuklarımızı Muhammed-i terbiye ile yetiştirmezsek, malımızı, canımızı ve bütün sevdiklerimizi Allah resulüne feda etmezsek tam iman etmiş sayılmayız” ifadelerini kullandı.

 

Yağmurdan dolayı konuşmasını kısa tutan Orhan Zeren Hocanın konuşması esnasında katılımcılar sık sık tekbirler getirdiler.

 

Program Bünyamin Arvasi hocanın yaptığı dua ile son buldu. (Mehmet Çetin - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler