Koyun, Keçi Yetiştiricilerin Dikkatine!

Koyun, Keçi Yetiştiricilerin Dikkatine!

Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü koyun keçi yetiştiricilere uyarıda bulunarak, hayvanların kulak küpe numaralarını gösteren liste ile Batman Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine başvurmayanların desteklemelerden yararlandırılmayacağı

BATMAN - Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2012 yılında yapılacak Anaç Koyun Keçi Desteklemeleri kapsamında koyun keçi yetiştiricilerinin 15.10.2012 tarihine kadar Batman Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine hayvanların kulak küpe numaralarını gösteren liste ile başvurmaları gerektiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, mevcut hayvanlarını gösteren liste ile bağlı olduğu birliğe başvuru yapmayan yetiştiricilerin desteklemelerden yararlandırılmayacağı belirtilerek, "İl ve ilçe müdürlüklerinden hayvan listesi talep edilmeyecektir. Ayrıca İl Müdürlüğümüzce sonbahar dönemi Koyun- Keçi Vebası (PPR) ile Brusella aşılamaları yapılacaktır" uyarısında bulunuldu.

Açıklamanın sonunda, "Bu aşılama çalışmaları ile işletmelerdeki tüm koyun keçiler aşılanıp, güncellenecektir. Hayvancılık desteklemelerinde herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için köy ve mahalle muhtarlıklarına gönderilecek olan aşılama programın da belirtilen tarihlerde hayvanlarını işletmelerde bulundurmaları, aşı ve tespit yapacak personele yardımcı olmaları gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.