Koyun ve kuzuların birbirini tanıması Allah'ın bir hikmetidir

Koyun ve kuzuların birbirini tanıması Allah'ın bir hikmetidir

Kırsal kesimlerde geçimlerini hayvancılık yaparak sağlayan besiciler, bir arada olan yüzlerce koyun ve kuzunun birbirini tanımasının Allah'ın bir hikmeti olduğunu dile getirdiler.

Koyunların kuzulama döneminin ardından birçok yerde olduğu gibi Elazığ'da da kuzuların anneleriyle buluşma sevinci renkli görüntülere sahne oluyor. Yüzlerce koyun arasında annelerini tanıyan kuzuların ve yavrularını tanıyan koyunların Allah'ın bir hikmeti olduğunu söyleyen besiciler, işlerini severek yaptıklarını belirtiyorlar.   

Elazığ'ın merkez Yemişlik köyünde koyun besleyen Nusret Küçük, koyun ve kuzularının buluşmasını sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez gerçekleştiriyor. Kuzulayan koyunlar, bir süre yavrularıyla aynı mekânda bırakılıyor. Daha sonra ayrı yere konulan kuzular, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere süt emzirmeleri için anneleriyle bir araya getiriliyor.

Koyun ve kuzuların buluşma anları güzel görüntüleri beraberinde getirirken, sevgi ve merhamete daha çok muhtaç olduğumuz günümüzde, anne yavru buluşması, şefkat ve merhametin güzel bir örneğini de ortaya koyuyor.

Yıllardır koyun besleyen ve işini severek yaptığını belirten Nusret Küçük, "Aslen Pertekliyim. Elazığ Yemişlik köyünde yaşıyorum. Hayvancılık yapıyorum. Dede, baba mesleği... Severek yapıyoruz bu işi. Bu gördüğünüz orta alan, koyun ve kuzuların buluşma yeri. Az önce buluşturup emzirme işlemini yaptık. Karşı taraftan gelerek buluşuyorlar. Günde iki kez buluşmaları oluyor. Sabah saat 06.30, akşam ise 16.30 civarı buluşturuyoruz. Her gün aynı saatlerde buluşturuyoruz. Ondan sonra ayırıyoruz ve ağıllarına geri gidiyorlar. Severek yapıyoruz işimizi." dedi.

"Bu Allah'ın bir hikmetidir"

Koyun ve kuzuların buluşmalarının ibretlik bir durum olduğunu kaydeden Küçük, bir arada olan yüzlerce koyun ve kuzunun birbirini hemen tanıyabildiğini dile getirdi.

Küçük, şunları söyledi:

"Buluşturma, yarım saat 40 dakika civarı oluyor. Kuzuların annelerinin belirli yerleri var. Annesi belirli bir alanı seçer, yavrusu da oraya gider. Birbirlerinin seslerini tanırlar. Bu Allah'ın bir hikmetidir. Bu kadar insan bir araya gelse kimse kendi çocuğunu tanıyamaz hayatta. Ama bunlar Allah vergisi, Cenab-ı Allah'ın bir vergisi. Hepsi yavrusunu tanıyor. Yavrusu sütünü içtikten sonra birbirlerinden ayırıyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.