Kozluk Devlet Hastanesi'nde yeni doğan ünitesi açıldı

Kozluk Devlet Hastanesi'nde yeni doğan ünitesi açıldı

Batman Kozluk Devlet Hastanesi'nde 4 kuvözlü yeni doğan ünitesi tamamlandı.

Kısa bir süre önce Kozluk Devlet Hastanesi’nde yapımına başlanmış olan 4 kuvözlü yeni doğan ünitesi tamamlandı. Hasta kabulüne başlanan yeni doğan ünitesi, son teknoloji cihazlar ile donatıldı.

Yeni ünitenin hasta ve hasta yakınlarına büyük bir kolaylık sağlayacağını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, "Bebek ölüm hızının düşürülmesinde yeni doğan yoğun bakım hizmetlerinin önemi büyüktür. Sevklerin azalması, zaman kaybı ve maddi kayıpları önleyerek hastaların il dışına sevkinde oluşabilecek transfer anındaki risklerden hastaları koruyacak ve hastaların tedavilerini kendi yaşadıkları yerde sürdürmelerini sağlayarak hasta ve hasta yakınlarına büyük kolaylık sağlayacaktır." dedi.

Kozluk Devlet Hastanesi son teknoloji ile donatıldı

4 kuvözlü birinci basamak yeni doğan yoğun bakım olarak açılan birimde 2 hekim 5 hemşire bir yardımcı personelin görev yapmakta olduğunu söyleyen Pamukçu açıklamasının, devamında şunları kaydetti:

"Yenidoğan ünitemizde vücut ısısını koruyamayan, geç prematürelik, yarık damak dudak, annenin aldığı ilaç etkisi, doğum sonrası annede tıbbi sorun nedeniyle emerek beslenme güçlüğü olan, kan şekeri düzenlenemeyen ve 24 saat içerisinde glikoz tedavisi desteği gereken, fototerapi gereksinimi öngörülen (majör risk grubunda olan veya tedavi gereken), 24 saat kadar serbest akış oksijen desteği verilmesi ve solunum sıkıntısında monitör veya pulse oksimetre ile izlenimi gereken, üst seviyedeki yeni doğan yoğun bakıma nakli yapılana kadar takip ve tedavisi gereken yeni doğanların takibi öngörülmektedir. Ünitede radyan ısıtıcılı yatak, merkezi oksijen sistemi, monitör ve pulse oksimetre cihazı, aspirasyon sistemi, glukometre, otomatik süt sağma seti, fototerapi cihazı ve ventilatörlü transport küvözümüz hazır bulunmaktadır. Açılan yeni doğan ünitemizin Kozluk ilçemize ve hastalarımıza hayırlı olmasını diliyoruz."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.