Kozluk İlçe Müftülüğünden 'Mevlid-i Nebi' etkinliği

Kozluk İlçe Müftülüğünden 'Mevlid-i Nebi' etkinliği

Batman’ın Kozluk İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

Batman'ın Kozluk (Hazo) İlçe Müftülüğü tarafından bir düğün salonunda "Peygamberimiz ve Gençlik" temalı etkinlik düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki Sayar katıldı.

Programa Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kemal Kaya, Belediye Başkan Vekili Mustafa Işık, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki Sayar, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, İlçe Müftüsü Hasan Serçe, kurum yöneticileri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğunu Servet Doyar'ın yaptığı etkinlik Merkez Mehmeybey Camii Müezzin Kayyımı İsmail Tufan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlçe Müftüsü Hasan Serçe etkinlikte açılış konuşması yaptı. "Peygamberimiz ve Gençlik" konu alan slayt gösteriminin ardından etkinlik Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki Sayar'ın konuşmasıyla devam etti.

Yapılan konuşmanın ardından Mevlid-i Şerif okunarak Arapça, Türkçe ve Kürtçe ilahiler seslendirildi.

Daha sonra program; İlçe Müftülüğünce “Mevlid-i Nebi Haftası” etkinlikleri kapsamında liseler arası düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, ikramların yapılması ve duaların okunmasıyla sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler