Kozluk'a yeni bir lise kazandırılıyor

Kozluk'a yeni bir lise kazandırılıyor

​Batman'ın Kozluk ilçesine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kazandırılıyor.

Batman'ın en büyük ilçesi Kozluk'a 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde 24 derslik ve 2 atölyeden oluşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kazandırılacak.

Uzun yıllardan beri yapımı beklenen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yapımında sona doğru gelindi. İlçede ilk defa açılacak olan lisenin yapım çalışmaları devam ediyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak, yapımı devam eden lise hakkında incelemelerde bulunarak bilgi verdi.

Lisede çalışmaların aralıksız devam ettiğini ve 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde açılacağını ifade eden Toprak, "24 derslikli 2 atölyeden oluşan ve Kozluk'un ihtiyacı olan yeni bir meslek lisesini Kozluk'a kazandırıyoruz. Bu meslek lisesiyle beraber ilçemizde lise sayısı 7'e çıkmış olacak. Bu lisemiz tamamlandıktan sonra Şehit Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi'ni de meslek lisesine çevirip meslek lisesi sayımızı 3'e çıkarmayı hedefliyoruz. Mevcut 7 lisemizden 3'ü meslek lisesi olacak. Bakanlığımızın meslek liselerine verdiği değerin karşılığını Kozluk'ta göreceğiz. Bu liseyi tamamladıktan sonra bizim mevcut ortaöğretim kurumları içerisindeki lise sayımızın oranı meslek lisesi olarak yüzde 43 seviyesine çıkacak. Bununla beraber 2 imam hatip lisemiz, 2 anadolu lisemiz ve 3 meslek lisemiz olacak." dedi.

Okuldaki çalışmaları yerinde incelediklerini ve çalışmaların gayet güzel ilerlediğini belirten Toprak, "Şu an çalışmalar gayet güzel devam ediyor. Yaklaşık yüzde 80'lik fiziki gerçekleşme söz konusu. 2-3 aylık bir inşaat süreci kaldı. Çalışmalar tamamen tamamlandıktan sonra inşallah 2018-2019 eğitim-öğretim yılında yeni meslek lisemizi eğitim öğretime kazandıracağız. Bu okulda yaklaşık 600-700 öğrenci okul okuyacaktır ve eğitime büyük bir yatırım olacaktır." ifadelerini kullandı. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.