Kozluk'ta açıktan akan kanalizasyon halk sağlığını tehdit ediyor

Kozluk'ta açıktan akan kanalizasyon halk sağlığını tehdit ediyor

Batman’ın Kozluk ilçesinde açıktan akan kanalizasyon suyunun halk sağlığını tehdit ettiğini belirten vatandaşlar, yetkililerden sorunun çözülmesini istiyor.

Batman’ın Kozluk (Hezo) ilçesinde yıllardır açıktan akan lağım suyu, halk sağlığını tehdit ederek, hastalıklara adeta davetiye çıkarıyor. Sorunun giderilmesi için yetkili mercilere defalarca müracaat ettiklerini belirten esnaf, sorunlarına çözüm bulunamadığını belirtiyor.

Tepecik Mahallesi Çetin Emeç Caddesi Hükümet Konağı karşısında bulunan rögarların tıkanmasıyla kanalizasyon suyunun mahalleye akıtıldığını ifade eden vatandaşlar, her gün yüzlerce araç ve vatandaşın geçtiği yolun bu durumda olmasının kabul edilemeyeceğini dile getirdiler.

Lağım suyunun Latife Hanım Anaokuluna da aktığı,  çevredeki başıboş hayvanların kirli sudan içtiği görülüyor. Kimi öğrenciler de eve gitmek için bu yolu kullanmak zorunda kalıyor.

Halk sağlığına ciddi anlamda zarar veren ve bir türlü önlem alınmayan söz konusu durumun çözümünün basit olduğunu söyleyen vatandaşlar, belediye ile karayolları arasındaki anlaşmazlığın kendilerini mağdur etmemesi gerektiğini kaydettiler.  

Çetin Emeç Caddesi’nde 13 yıllık esnaf olan Hüseyin Çelik, bunca şikâyete rağmen yetkililerin duyarsızlığından yakındı.

“İlgili birimlere defalarca durumu bildirmemize rağmen çözüm bulunamadı”

Çelik, “Yaklaşık olarak 13 yıldır burada esnafım. Yan tarafta Latife Hanım Anaokulu, arka tarafta Kozluk Kaymakamlığı, vatandaş ve araçların yoğun olarak kullandığı ana yol var burada. Mahalle sakinleri bu yolu kullanmakta ve çocuklar da bu yoldan okula gidip gelmekteler. Bu kirli su, yaklaşık olarak 15 yıldır olduğu gibi mahallenin içine akmaktadır. Gerekli ve ilgili birimlere defalarca durumu bildirmemize rağmen çözüm bulunamadı. BİMER’e 2013’te şikâyette bulundum. Bunun üzerine Karayollarından ekip geldi. Karayolları mühendisleri, bu sorunun giderileceğine dair bize bilgi verdi. 2013’ten bu yana herhangi bir gelişme sağlanmadı ve halen mağduriyetimiz devam etmektedir. İlgili birimlerden buraya bir çözüm bulmalarını istiyoruz.” dedi.

“Herkes bu kirlilikten etkileniyor”

“Burası çarşı merkezini ve üç yol bölgesini birbirine bağlayan ana yol. Buradaki öğrenci, esnaf vatandaş, herkes bu kirlilikten olumsuz etkileniyor. Yazın kokudan ve sivrisineklerden dayanılacak gibi değil. Herhangi bir ilaçlama veya bir önlem alınmıyor. Biz bu pisliği hak etmiyoruz. Kozluk, Batman’ın en büyük ilçesi. Devlet yetililerinin bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Kışın, yağışlı günlerde cadde göl haline geliyor. Ne araçlar ne de vatandaşlar gidip gelebiliyor. Bu durumu, Kaymakam da Belediye Başkanı da görüyor. Okul yetkilileri de bu konuda gerekli şikâyetleri yaptı, ama bir sonuç çıkmadı.” ifadelerini kullandı.

29 Ekim Ortaokulu öğrencisi Ayşenur Barlık ise, “Ben her gün bu yoldan geçiyorum. Bu kokudan çok rahatsız oluyorum. Bu yolun yapılmasını istiyorum.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.