Kozluk'ta idam kararına sert tepki

Kozluk'ta idam kararına sert tepki

Kozluk Sivil Toplum Kuruluşlarından İlim Der ve Memur Sen yaptıkları bir basın açıklamasıyla, Mısır'da İhvan-I Müslimin'in üye ve yöneticilerine verilen idam kararını sert bir şekilde kınadı.

BATMAN- Kozluk Sivil Toplum Kuruluşlarından İlim Der ve Memur Sen, Kozluk Cumhuriyet meydanında saat 1:30’ da yaptıkları ortak bir basın açıklamasıyla, Mısır’da İhvan-i Müslim’in üye ve yöneticilerine verilen idam kararını sert bir şekilde kınadı.

 

Cuntanın idam kararları bizi şaşırtmamıştır

Yapılan basın açıklamasında,  ‘’14 Ağustos Çarşamba günü Adeviyye Meydanında 3 bin’i aşkın sivili şehit etmekten çekinmeyen Cunta yönetiminin idam kararları bizi şaşırtmamıştır. 20 dakika  süren bir duruşmada 529 kişi hakkında verilen idam kararının bir insanlık suçudur.  Kararı veren mahkemenin, geçtiğimiz 3 Temmuz’da askeri Cunta tarafından gerçekleştirilen darbenin emrinde olduğu     herkesçe bilinmektedir.’’ ifadeleri yer aldı.

 

Bu karar, bu coğrafyanın insanlarının bağımsızlığını hedef alan bir karardır

Basın açıklamasının devamında, “Bu idam kararlarının insan hak  ve  özgürlükleri ile adaletle hiçbir şekilde bir ilgisi yoktur. İnsanların temel hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığı bir karardır. Yaşanan bu hukuk dışı süreçte Batı’nın sessiz kalması, elbette ırkçı emperyalizmin izlediği stratejinin bir gereğidir. Zaten aynı güçler darbe sürecine de destek vermişlerdi. Mısır’da olup bitenleri sadece bir hukuk skandalı olarak değerlendirmek elbette yanlıştır. Yaşanılan süreç, yeryüzünün enerji kaynaklarını yağmalayarak, kendinden olmayan insanları ücretli köleler haline getirerek, kendilerine itaat etmeyenleri de imha ederek, mevcut dünya düzenini işleten ırkçı emperyalizmin örtülü işgalinin yansımasıdır. 529 kişi ile ilgili verilen idam kararı bu coğrafyanın insanlarının bağımsızlığını hedef alan bir karardır.” sözlerine yer verildi.

 

Uluslararası toplum Mısır’a baskı yapmalıdır

Mısır’da yaşanılan sürecin daha da kötüye gitmemesi için bu idam kararlarının mutlaka durdurulması gerektiği dile getirilen basın açıklamasında,’’ Ülkemizdeki tepkiler Uluslararası Platformlara taşınmalıdır. İnsan hak ve hürriyetleri noktasında duyarlılık sahibi uluslararası tüm kuruluşlar bu idam kararlarına karşı en sert tepkiyi göstermelidirler. Uluslararası toplum Mısır’a baskı yapmalıdır. İslam ülkeleri, Bu kararla ilgili net bir diplomasi izlemelidirler. Göstermelik açıklamalarla ve cılız tepkilerle bir netice alınamayacağı açıktır.” ifadeleri kullanıldı.

 

Basın açıklaması sırasında sık sık, ‘İhvan-a selam, direnişe devam’ ,  ‘Zalimler için yaşasın cehennem’  gibi sloganlar atıldı.  Basın açıklamasının ardından halk sessizce dağıldı.   (M. Said Aksoy-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.