Kozluk'ta kömür yardımının kış ayına sarkması tepkilere neden oldu

Kozluk'ta kömür yardımının kış ayına sarkması tepkilere neden oldu

​Batman’ın Kozluk ilçesinde geçen yıl olduğu gibi bu yılda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından fakir ve muhtaç ailelere yapılan kömür dağıtımlarının yine kış ayına sarkması tepkilere neden oldu.

Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda ilçedeki fakir ailelere kömür yardımında bulunmaya devam ediyor. Ancak kömür yardımının geçen yıl olduğu gibi bu yılda kış mevsimi aylarına girmesine tepki gösteren ilçe sakinleri, bu durumun kendilerini mağdur ettiğini belirtiyorlar.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçe merkezi ve köylerde tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere, kömür dağıtımına 20 Ocak itibariyle başlandı.

Kömür kalitesinin geçen yıllarda dağıtılan kömürlere nazaran daha kaliteli olduğunu söyleyen Kozluk Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Raşit Arslan, "Kendi şahsım adıma bu kömürlerin geçen seneye göre kaliteli olduğunu gördüm. Gelip baktık, yerinde gördük. İlçemize 3 bin 500 ton kömür dar gelirli 7 bin aileye dağıtılmaya başlandı. İlçemiz Batman’ın en büyük ilçesi olduğundan burada çok sayıda mağdur ve muhtaç aile bulunuyor. Devletimizden bu konudaki yardımlarının devam etmesini diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kimi ilçe sakinleri kömür dağıtımından memnuniyetlerini dile getirirken kimi vatandaşlar ise kömür dağıtımının kış ayına sarkarak zamanında ulaştırılmamasından yakındı.

Yardımların kesileceği ve işten çıkarılacağı korkusuyla isim ve görüntü vermekten çekinen ilçe sakinleri, kömür dağıtımının zamanında yapılmasını ve gerçek ihtiyaç sahiplerine verilmesini istediler.

Kömür ihtiyacı olmayan ailelere de kömür dağıtılıyor iddiası

İlçede kömür ihtiyacı olmayan kimi ailelere de kömür dağıtıldığı iddia ediliyor. Bu kömürler ya kullanılmayıp kapı önlerinde çürüyor veyahut çöpe atılıyor. Kömür kullanmayıp kömür yardımı yapılan bazı ailelerin kömürleri ise bazı şirketler tarafından gelip parayla satın alındığı ileri sürüldü. Kömür torbaları üstünde yazılan "Sosyal Yardımlaşma Amaçlıdır, Para ile Satılmaz" ibaresi ise çiğnendiği ifade edildi.

"İhtiyacı olan vatandaşlara dağıtılmalı"

Özellikle Kozluk’un dağ köylerinde yaşayan kimi köylüler de şunları kaydetti: "Bizim kömüre ihtiyacımız yok fakat yine de kömürleri getirip bize veriyorlar. Biz de kullanmıyoruz. Çünkü köyde odunumuz bol. Bizler odun kullanıyoruz. Kömür milli bir servettir. İhtiyacı olan vatandaşlara tespit edilip dağıtılmalıdır. Veyahut bu kömürler yerine nakdi yardım da yapılabilir."

Hatırlanacağı üzere; geçen yıl dağıtılan kömürlerin yakılamayacak derecede taş kömür olduğu için kullanamadıklarını iddia eden bazı vatandaşlar ise yaşanan duruma tepki göstermişti. Yine kışın soğuğunda kömürün zamanında dağıtılmaması ise bazı vatandaşların da mağduriyetine neden olmuştu.

İLKHA

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.