Kozluk’ta 'Sabah Namazı' buluşması

Kozluk’ta 'Sabah Namazı' buluşması

​Batman’ın Kozluk ilçesinde başlatılan 'Sabah Namazı' buluşmaları devam ediyor.

Batman’ın Kozluk (Hazo) ilçesinde başlatılan ve İlçe Gençlik Merkezi tarafından organize edilen 'Sabah Namazı' buluşmaları devam ediyor.

Kozluk Seyitler Camisinde gerçekleştirilen sabah namazı buluşmasında Kozluklular beraber namaz kılıp, dua etti. Her yaştan katılımın olduğu görülen buluşmada Molla Kutbettin Onur sabah namazına iştirak edenlere kısa bir vaazda bulundu.

Allah için uykusundan feragat edip ibadete kalkan kişilere meleklerin şahitlik yapacağını söyleyen Onur, "Melekler sizin bu camiye gelmenize şahit oluyor. Kıyamet günü derler ki; 'Ya Rabbi biz şahidiz bu insanlara ki gece şirin uykularını bırakıp senin için ibadete geldiler.' Bizim bu bilinçte olmamız lazım. Allah (cc) Tekasür suresinde tabiri caizse dünyaya dört elle, aşkla ve şevkle sarıldığımızı ve dünyayı bırakmadığımızı ve kabre girince dünyadan ilişkimizin kesileceğini belirtiyor. İşte ilişkimiz bu dünyadan kesilmeden önce bu bilinçte olalım, ibadetlerimize ehemmiyet ve önem gösterelim. Peygamber Efendimizin dediği gibi hiç ölüm yokmuş gibi dünyamıza emek verelim. Çalışalım fakat yarın ölümün de önümüzde olduğunu düşünerek ahreti unutmayalım. Maalesef üzülerek ifade edelim ki genel olarak ahreti unutuyor ve dünyaya sarılıyoruz. Böyle olmaması lazım." ifadelerini kullandı.

Onur, şunları söyledi: "Dünyanın zevk ve keyfi biz insanoğlunu cezp ediyor fakat bizim bizden haberimiz yok. Dünya etrafında dolanıyoruz. Dolanıyoruz ve Allah muhafaza dünyanın zevk ve hevesi bizi cehenneme götürüyor fakat farkında değiliz. Allah (cc) bizleri cehennem azabından muhafaza etsin. Allah (cc) bizleri hakkıyla kendisine yönelip ibadet edenlerden eylesin."

Yapılan konuşmanın ardından sabah namazına katılanlara sıcak çorba ikramında bulunuldu.

Çekilen hatıra fotoğraflarının ardından etkinlik son buldu.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler