Kozluk'ta sabah namazı buluşmasına yoğun ilgi

Kozluk'ta sabah namazı buluşmasına yoğun ilgi

Batman'ın Kozluk ilçesinde düzenlenen sabah namazı buluşması, öğrenci ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Batman'ın Kozluk ilçesinde başlatılan ve İlçe Gençlik Merkezi tarafından organize edilen "Sabah Namazı" buluşmaları devam ediyor.

Hazreti Zeynelabidin Camii'nde düzenlenen buluşmaya öğrenciler ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Küçük çocukların yoğun olarak katılım gösterdikleri görülen buluşmada, hep beraber sabah namazı kılınıp dualar edilerek, Kur'an-ı Kerim'den aşr-ı şerifler okundu.

Namaz buluşmasına iştirak edenlere kısa bir vaazda bulunan Kozluk İlçe Müftüsü Hasan Serçe, dünya hayatının bir imtihan olduğunun bilincinde olunması gerektiğinin altını çizdi.

Dünya hayatında başa gelen bela ve musibetlere karşı sabır ve namazın önemine dikkat çeken Serçe, "Allah-u Teala kendisinden bir şey istediğimiz zaman namaz ve sabırla istememizi istiyor. Dünya hayatında başımıza gelecek olan musibetlere sabrederek bunu yapabiliriz. Çünkü Allah, sabredenlerle beraberdir. Dünya hayatı gerçekten imtihanlarla dolu bir hayat. Allah (Celle Celaluhu), bazen açlıkla, huzursuzlukla, bazen de kanımızla, canımızla, en yakınlarımızdakilerin canıyla, hastalığıyla her yönüyle gerçekten bizleri imtihan eder. Malımızla, mahsullerimizle bizleri imtihan eder. Ama en sonunda buyurur ki, 'Sabredenleri müjdele.' Sabırlı olanlar, sabırla hareket edenler bu dünya hayatı içinde kazanacaklardır. Başımıza hangi musibet gelirse gelsin, 'Allah'tan geldik ve O'na döneceğiz.' bilincinde olmamız lazım. Sabredenler Allah'tan bir rahmet ve dua içerisindedirler." ifadelerini kullandı.

Buluşma, çorba ikramıyla son bulurken, vatandaşlar, bu türden etkinliklerin Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile olduğunu, bu yüzden sık sık bu tür buluşmaların yapılması gerektiğini belirttiler.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.