Kozluk'ta sağanak yağış 30 ton buğdayı götürdü

Kozluk'ta sağanak yağış 30 ton buğdayı götürdü

Batman'ın Kozluk ilçesinde yağan sağanak yağış sonucu tarlada hasad edilmiş yaklaşık 30 ton buğdayı sel götürdü.

BATMAN - Kozluk ilçesinde yaklaşık olarak bir buçuk saat boyunca etkili bir şekilde yağan sağanak yağış mal kaybına neden oldu.

 

Kozluk Karaoğlak köyünde ikamet eden M. Hadi Kaçar, Veysel Kaçar, Aysel Kaçar ve Sabahattin Kaçar’ın şiddetli yağan yağmur ve doludan dolayı arazide bulunan buğday harmanlarının zarar gördüğü iddiası üzerine tarım yetkilileri olay yerinde incelemelerde bulundu.

 

Yapılan incelemede,

- Olay yerinde 6 adet buğday harmanı olduğunu bu harmanlardan 3 adet harmanın yağmur ve selin götürdüğü ve tahriben bunların 20-30 tonluk buğdayın zarar gördüğü ve kullanılamaz hale geldiğini bunun yanında,

 

- Buğday harmanlarının yanında bulunan samanlığın 12 ton civarında kullanılamaz hale geldiği ve zarar gördüğünü ayrıca,

 

- Bir adet tandır fırını ve bir adet hayvan çatısı ve yaklaşık 20-30 adet tavuk –civcivin telef olduğunu tespit edildi.

 

Köy sakinlerinden M.Hadi Kaçar, yaklaşık 1,5 saat şidetli bir şekilde devam eden yağmur ve doludan zarar gördüklerini söyleyerek, "Köy halkı olarak 20-30 genç ile sel sularını traktörlerle kesmeye çalıştık. 6 buğday harmanından 3’ü zarar gördü zararın yaklaşık 30 ton civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Bununla birlikte kümes hayvanlarımız telef oldu. Bir senelik emeğimiz sulara teslim oldu. Mağduriyetimiz ortadadır. Yetkililerden yardım bekliyoruz." dedi.   (Çetin Doyar - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.