​Kozluk’ta Siyer Sınavı’na yoğun katılım

​Kozluk’ta Siyer Sınavı’na yoğun katılım

​Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Siyer Sınavı’na Batman’ın Kozluk ilçesinde yoğun katılımla gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Hz. Muhammed'in (sav) hayatını okutma, anlama ve yaşatma amacıyla "Onu Oku, Onu Yaşa" sloganıyla düzenlenen Siyer Sınavı'na her yerde olduğu gibi Batman’ın Kozluk ilçesinde de yoğun katılımın olduğu gözlendi.

Dört kategoride gerçekleştirilen ve her yaştan vatandaşın katılım sağladığı sınava toplamda bin 600 kişi başvurdu. Sınav köylerle birlikte 17 merkezde gerçekleştirilirken köylülerin de sınava olan teveccühleri gözden kaçmadı.

Sınav sonrası duygu ve düşüncelerini İLKHA muhabirine anlatan katılımcılar, sınava katılan herkesin sınavın kazananı olduğuna dikkat çekerek, Hz. Muhammed’in (sav) hayatını okumanın, anlamanın ve onun yolundan yürümenin en büyük kazanım olduğunu ifade ettiler.

2’nci kategoride sınava katılan Sariye Işık duygularını şu sözlere ifade etti: “Biz bu sınava Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in hayatını öğrenmek için girdik. Peygamberimizin hayatını sorularla öğreniyoruz. Kazansak da kaybetsek de sonuçta bir bilgi birikimi elde ediyoruz. Bu sınavın kazananı hepimiziz. Hz. Muhammed’le ilgili birçok bilgi öğrendiğimizden sınav bizim için eğlenceli geçti. Sınav soruları kolaydı ama zor sorularda vardı. Gereğince yapmaya çalıştık fakat yapamadıklarımızı boş bıraktık.’’ 

İLKHA


























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.