Kozluk'ta Siyer Sınavına yoğun katılım

Kozluk'ta Siyer Sınavına yoğun katılım

Türkiye geneli "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla gerçekleştirilen Siyer Sınavına Kozluklular da yoğun katılım sağladı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla gerçekleştirilen Siyer Sınavına Batman'ın Kozluk ilçesindeki vatandaşlar da yoğun katılım gösterdi.

Sınav, Kozluk'ta 3'ü köy ve 11'i merkez olmak üzere 14 noktada gerçekleştirildi. Çocuk, kadın, genç ve yaşlıların da rağbet gösterdiği sınava ilk, ortaokul ve liseden öğrenciler de yoğun katılım sağladı.

14 merkezde bin 140 kişi sınava girdi. Hazreti Muhammed'in hayatını okuyup sınava giren öğrenciler, çok mutlu olduklarını ve sınavı kazanmasalar dahi aslında Hazreti Muhammed'in hayatını okuyarak büyük bir kazanım elde ettiklerini dile getirdiler.

Umre ödüllü + 2 bin hediyeli sınavın sonuçları 10 veya 15 gün içerisinde açıklanacak.

"Genç neslimizin bu sınavın içinde olması büyük bir kazanımdır"

Sınavla ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş, genç neslin söz konusu sınavın içinde olmasının büyük bir kazanım olduğunu vurguladı.

Sınavın, kaybedeni ve zarar edeni olmayan, her şeyden önce rıza-i ilahi çerçevesinde yapılan bir sınav olduğunu belirten Oğraş, "Gönüllü olarak tüm öğretmen ve eğitimci kardeşlerimiz görev aldılar. Biz de bu kardeşlerimize teşekkürü bir borç olarak biliyoruz. İnşallah bundan sonraki yıllarda da yine aynı şekilde sınavlarımız devam edecektir. Rabbim nasip ederse bu sınav, özellikle 'O'nu Oku O'nu Yaşa' teması çerçevesinde Hazreti Muhammed'in hayatını hem öğrenme hem de yaşama adına ve onun şefaatine, komşuluğuna nail olabilme şerefidir inşallah. Bizler bu niyet ve iradeyle yola koyulduk. Okulların, gözetmenlerin, katılımcıların sayılarının ötesinde bu işin istikameti, Allah rızası için yapılıyor olması… Vakfımızın çalışmalarının hedefinde bu yatıyor. Sosyal bir proje olması açısından çocuklarımızın, genç neslimizin böylesi bir sınav ve yarışmanın içerisinde fiili olarak bulunmaları, ıslah ve toplumun düzeltilmesi, peygamberimizin hayatının öğretilmesi ve yaşatılması açısından büyük bir değer ve kazanımdır." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler