Kozluk'ta temeli atılan Şemdinağa Camii hayırseverlerin yardımını bekliyor

Kozluk'ta temeli atılan Şemdinağa Camii hayırseverlerin yardımını bekliyor

Batman'ın Kozluk ilçesinde, eskiyerek ihtiyaca cevap veremediğinden dolayı yıktırılarak yeniden temeli atılan Şemdinağa Camii, hayırseverlerin desteğini bekliyor.

İçinde Kur'an kursu, taziye evinin de bulunacağı şekilde 3 katlı yapılacak olan Şemdinağa Camii’nin temeli bugün dualar atıldı.

Temel atma töreninde konuşan ilçe müftü vekili Ahmet Can, camilerin önemine dikkat çekerek, caminin ilçe halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Caminin çok amaçlı olacağını ve 3-4 milyon liraya mal olacağını belirten Şemdinağa Camii Yaşatma ve Yaptırma Derneği Başkanı Turan Aydın, hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

Turan, "Camimiz eski bir cami. İhtiyaca cevap vermediği için yeni bir cami yaptırmaya karar verdik. İnşallah güzel bir camimiz olacak. 1000 kişilik kapasiteye sahip olacak. Birinci katı abdest yeri, 2’nci katı taziye ve Kur’an kursları, 3’üncü katını da cami olarak yapacağız. Caminin yanında bir de imam evi olacak. Vatandaşlardan ve hayırseverlerden bu noktada yardım talep ediyoruz. Mühendislerimizden ve mimarlarımızdan aldığımız bilgiye göre, cami yaklaşık 3-4 milyon liraya mal olacak. Yardımda bulunmak isteyen hayırseverler, Şemdinağa Camii Yaşatma ve Yaptırma Derneğimizin TR43 0001 0004 8033 0163 4150 01nolu hesap numarasından veya 05334471728 nolu telefon numarasından yardımda bulunabilirler." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler