Kozluk’ta yaz Kur’an kursları başladı

Kozluk’ta yaz Kur’an kursları başladı

Diyanet işleri Başkanlığı tarafından “Haydi çocuklar, gençler, Kur’an ayı Ramazanda Kuran’la buluşalım” sloganıyla hayata geçirilen yaz Kur’an kursları tüm camilerde olduğu gibi Batman Kozluk’ta da başladı.

Diyanet işleri Başkanlığı tarafından “Haydi çocuklar, gençler, Kur’an ayı Ramazanda Kuran’la buluşalım” sloganıyla hayata geçirilen yaz Kur’an kursları tüm camilerde olduğu gibi Kozluk’ta da başladı. Yaklaşık 100 camide eğitim verilecek.

Kurslar, Kozluk İlçe Müftüsü Zeynel Abidin Çınar’ın Kur’an kurslarında görev alacak imam müezzin ve geçici öğreticilere yönelik yaptığı açıklamadan sonra başladı.

Kur’an kursları kakında bilgi veren Çınar, 9 hafta devam edecek olan bu kurslarda yaklaşık beş bin çocuğa Kur’an’ı kerim, Peygamberimizin hayatı, temel dini bilgiler ve güzel ahlak örneklerinin öğretilmeye çalışılacağını söyledi.

Çınar, “Çocuklar bu kurslarda bir yandan dinlerini öğrenmeye çalışırken bir yandan da dışarıdaki kötü ortam ve zararlı alışkanlıklarından uzaklaşmaları ve korunmaları için elverişli bir ortam oluşmuş olacaktır.” dedi.

Günde 2 saat Kur’an, 1 saat dini bilgiler olmak üzere hafta içi her gün devam edecek olan bu kurslardan çocukların mahrum kalmamaları için özellikle Anne ve Babalar için bir fırsat olduğunu dile getiren Çınar, “Her çoban kendi sürüsünden sorumludur. Çocuklarımızı Kur’an eğitimimden mahrum bırakmayın, yarın çok geç olabilir.” tasfiyesinde bulundu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.